9.voorus kaotas RSK Viimsi, kuigi viskas ise 88 punkti, teistes paarides piisas võiduks vähematest punktidest.

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga üheksandas vooru peeti kahel päeval kokku neli kohtumist. Üks mäng leidis aset 26.novembril, kolm mängu peeti maha 28.novembri õhtupoolikul. LakiLakid alistasid unelmate 100 punkti piiri, Coop/Mefab oli hädas foorwardslastega, KK Pelgulinn ja Randvere Harrastajad näitasid kindlat tegutsemist.

VS

26.11.2019 kell 20.00 toimus Merivälja Koolis vooru esimene vastasseis, kus eelmise hooaja 4. ja 5.koht, RSK Viimsi ja LakiLakid, tegid selgeks paari võitjavõistkonna. Eelmisel hooajal oli mõlemad mängud selge vahega võitnud just koduvõistkonnana kohale tulnud RSK Viimsi. Seega ei olnud LakiLakidel midagi kaotada, ja “lennati peale” mõttega “all or nothing”!

Mäng algas kohe nagu aastavahetuse raketisadu. Ei RSK Viimsi ega ka LakiLakid end tagasi rünnakul ei hoidnud. Mingisugusest kaitsetööst ei saanud siinkohal rääkida, sest kumbki võistkond teenis vaid kolm viga, ehk teravusi tehti, aga kaitses lasti takistamatult tegutseda. RSK Viimsi viskas lihtsalt viskeid rohkem mööda, aga LakiLakid lasid kõik sopsu, vahet polnud, kes pingilt tuli. Õnnekütid läksid minipausile 11-punktilises edus. Teisel veerandil jõuvahekorrad pöördusid, ja võistkonnad hakkasid ka kaitses efektiivsemalt tegutsema. RSK Viimsi “kaela kandev kolmik” Madisson-Pallase-Dratšjov vedasid omad LakiLakide vastu selles setis 9-punktilisele võidule, ja enne pikemat pausi oli vahe vaid 2 punkti õnneküttide kasuks. Pausilt tulles oli taas “kergema jalaga” LakiLakid, ja kuigi mõlemad taas mürasid ja hullasid, kuidas aga soovisid, lõikas külalisvõistkond kümne punkti võrra suurema kasu. Enne viimast setti alustas RSK Viimsi -12 pealt suureskoorilises mängus võidu püüdmist. Taas laoti kordamööda usinalt korve, mis pani viimsilaste lootustele kriipsu peale. Sett kaotati 2 punktiga, ja kogu mäng tulemusega 88-102 (16-27, 24-15, 21-31, 27-29).

Lühikese pingiga kohale tulnud LakiLakide võitjameeskonna kuumim käsi oli Kristjan Nõmmik 32 punktiga. Freddy Haljandi lisas 23 punkti (s.h. 5 kaugviset), Gert Kuuskmäe sättis oma kontole 14, Joonas Rihma 12, Kaur Kuuskmäe 10 ja Robert Norak 9 punkti. Väikest laadi üllatuskaotuse vastu võtma pidanud RSK Viimsi poolel oligi suur roll “kaela kandval kolmikul”. Mart Madisson 25 silma (s.h. 4 kaugviset), Vladimir Dratšjov 24 ja Janek Pallase 19 silma (s.h. 4 kaugviset).

 VS

28.11.2019 tõmbas spordipäeva käima kell 17.30 Õismäe Sportmängude Hallis aset leidnud kohtumine Coop/Mefabi ja BC Forwards/Retlar Legends/35+ vahel. Ka selles paaris oli mängude saldo eelmise hooaja mängudest 2-0 coopilastele. Arvestades asjaolu, et Coop/Mefab tänavu pole väga teravamas tipus veel, ja vormikõverik hakkab vaikselt, aga kindlalt, liikuma ülesmäge, siis lootis BC Forwards/Retlar Legends/35+ nõelata veel mitte parimas konditsioonis koduvõistkonda.

Kui vooru esimene mäng oli vaatemänguline, siis antud mängu kohta võiks öelda – käis küll vilgas, aga paraku viljatu töö. Meeskonnad olid nagu töösipelgad, püüdes palju, aga saavutati vähe. Coop/Mefab alustas lohakamalt, lubades BC Forwards/Retlar Legends/35+`le lihtsaid viskeid, ise vabaviskejoonelt suurema osa ajast punkte püüdes. Siiski, 16 teenitud vabaviskest 4 tabanud coopilased said mõne korvi ka mängust, ja sellest piisas, et viigiseisus sett lõpetada. Teine sett kuulus täielikult Coop/Mefabile. BC Forwards/Retlar Legends/35+ ei suutnud 5 minutit korvile pihta saada, ja 9-0 spurdiga veerandit alustanud koduvõistkond tagas poolajaks kokkuvõttes 13-punktilise edu. Pikemalt pausilt tulles alustas taas paremini Coop/Mefab, tehes minispurdi 6-0. BC Forwards/Retlar Legends/35+ küll üritas, aga tulutult, andes ka selles setis 5 punkti edu koduvõistkonnale juurde. Enne viimast setti oli vahe juba paisunud 18-punktiliseks. Ja kuigi lõpuks hakkas õnnestuma ka BC Forwards/Retlar Legends/35+ plaanid, ei olnud seti jooksul 6-st tagasivõidetud punktist piisav, et end õnnelikuna tunda. Coop/Mefab võitis mängu seisuga 60-48 (10-10, 23-10, 17-12, 10-16).

Võitjate poolel särasid punktidevaeses mängus Sven Pitkve 18 punktiga (s.h. 14 teenitud vabaviset), Leho Vool 13 punktiga (s.h. 14 teenitud vabaviset) ja Timo Kark 10 punktiga. Kaotuskibedust tundma pidanud foorwardslaste tublimad etteasted – eurostepid – lay up`id tulid Mairo Lepanurm`lt (13 punkti), Rain Aun`lt (12 punkti) ja Saimon Moondult (10 punkti).

VS

28.11.2019 kohtusid päeva teises ja vooru kolmandas “sparringus” kell 20.00 Sõle Spordikeskuses Liiga juhi, Tõivu Kääriku, juhendatav KK Pelgulinn ja meistriliigas mänge mänginud Romil Jermakovi juhendatav BC Smsraha. Siin olid kaardid kõik lahtised, mõlemad võistkonnad olid kohal pika pingiga ja väsimuse taha ei saanud kumbki võistkond ebaedu korral peituda.

Kohaletulnud poolehoidjad ei pidanud mängupildis pettuma. Tegemist oli taas ühe vaatemängulise mänguga, kus nii KK Pelgulinn kui ka BC Smsraha näitasid lahtist korvpalli. Esimesel veerandil oli koduvõistkonna kaitse tõmmatud korvi alla kokku, mistõttu lubati külalistel kaugvisete toel konkurentsis püsida. Samas, suutsid pelgulinlased skoorida ise pigem lähivisetest, samas, kui rahameeste keskpositsioonivisked ei kukkunud sisse. Napilt, aga kindlalt, läks KK Pelgulinn teisele setile vastu 3-punktilises edus. Teisel veerandil laabusid ettevõtmised paremini taas pelgulinlastel, kes alustasid minispurdiga 6-0. BC Smsraha nägi vaeva, et oma rünnakud edukalt lõpule viia, kuid koduvõistkonna kaitse vastu olid ideed otsas. Poolajale läks KK Pelgulinn 12-punktilises eduseisus, ent BC Smsraha jaoks ei olnud midagi veel lootusetut. Pausilt tulles panid pelgulinlased kütet juurde, ja 9-0 spurt andis märku sellest, et rahameestel on raske tempos püsida, ja mängupilt ei lubanud ka eduks palju. Taas 6-punktiline setivõit andis KK Pelgulinna mängumeestele lootuse, et viimasel veerandil 18-punktilist edu maha ei mängita. Ei mängitud. Suudeti hoopis vahet veelgi suurendada, süvendades kriisi BC Smsraha mängupildis. Kokkuvõttes 27-punktiline ülekaal, ja 2 punkti põhiturniiri tabelisse seisuga 81-54 (22-19, 18-9, 20-14, 21-12). Sellegipoolest, tegemist oli küll suure allajäämisega BC Smsraha jaoks, ent publikule pakuti palju ilusaid momente ka.

Võitjate poolel jõudis kahekohalise skoorini 3 mängijat. Ted Abel ladus 19 punkti,oktoobrikuu MVP Kaur Laasma 15 ja Margus Unt 12 punkti. Ühe põhiturniiritabeli punktiga leppima pidanud Romil Jermakovi mängijatest näitas head minekut Raimzan Hamidov 15 punktiga, Anton Tsertov 14 punktiga ja Igor Preitlov 13 punktiga (s.h. 4 kaugviset).

VS

Spordipäevale tõmbasid kaane peale 28.11.2019 kell 20.30 Karulaugu Spordikompleksis arusaamatul kombel vormi tõusnud, ja üllatusvõite võtnud Randvere Harrastajate võistkond ning kindlat stabiilset vormi näitav BC Sulev. Sellele mängule oli tulnud korralik koosseis nii kodu- kui ka külalisvõistkonnal – põhjuseks vist külm ilm ja tahe sportida soojemates tingimustes. Varem on Randvere küll võitnud kõik omavahelist kohtumist, ent BC Sulev on rohkem peavalu tekitanud. Seekord läks randverelastel mäng kergemini.

Mäng algas nagu võrdne võrdsega, ja alles viimaste minutite parem õnnestumine suutis Randvere Harrastajad 6-punktilisse eduseisu “kupatada”. Samas, olid mõlemad võistkonnad igas elemendis täiesti keskendunud, ja suudeti üksteise vastu igas kategoorias viskeid teenida. Teine veerand alustas kohe küll BC Sulev korviga, ent edasine kuulub kategooriasse “mis juhtub siis, kui sulevlased Olerexi lähevad”! Kolme minutiga tegid Randvere Harrastajad sotid selgeks BC Sulevi vastu selles setis. 11-0 spurt ja edukam lõpp enne pikemat pausi andis koduvõistkonnale juba 21-punktilise liidriseisuse. Ei õnnestunud sulevlastel ka kolmandal veerandil vastaseid üllatada – kindlamalt mänginud Randvere Harrastajad suurendasid setiga edu veelgi, 8 punkti võrra, ning enne viimast minimatši oli BC Sulev täielikult nurka surutud. Viimasel veerandil unustas koduvõistkond kaitse sootuks, lubades sulevlastel visata korralikud 20 punkti, ent ise visati veel rohkem (23). Ka neljas veerand Randvere Harrastajatele 3-punktilise võiduga, ja 40 minuti möödudes oli tulemus 82-50 (18-12, 23-8, 18-10, 23-20).

Võitjatest kirkamaid numbreid näitasid Andres Uuetoa 18, Tanel Kuusik 16 ja Kardo Laats 12 silmaga. Sulev Reinpuu mängijatest Janno Bremann 17 ja Kristo Kuiv 13 silmaga tõid kaotusmängus ära 60% meeskonna punktidest. Meeskonna kaks vedurit, Arne Liim ja Viljo Trutsi vormikõverik on ilmselgelt ameerikamägedel seiklus.