VEERANDFINAALID EHK 8 KÜSIJAT!

Veerandfinaalide eel on õhus palju küsimusi. Esimene ring näitas ,et kindel pole see aasta mitte miskit

Kuidagi imelik on kirjutada lugu 1/8. paaridest ja mitte mainida Eurofastenersi meeskonda ,aga just nii ongi lood ,sest suurüllatusena suutis Ezvis auti tõugata ühe liiga legendaarsematest meeskondadest. Loomulikult aitas siin ka kaasa 2 väga olulist vigastust ,mis röövis Euro meestelt lõplikult võimaluse edasi pääaseda. Samas peab ka ütlema ,et Ezvize mehed mitte ei saanud võittu vaid võtsid võidu. Ka ennem vigastusi esimeses mängus juhiti ja näidati hoopis uuel tasemel mängu.

Nüüd paaridest lähemalt

BC UNICO (1)  –  LAKILAKID (8)

BC Unico on vaadanud playoff mänge kodus diivanilt. Teises ringis on nüüd ka lõpuks neil võimalus alustada teekonda finaalpäevani. Selles paaris on nad kindlasti soosikud. Põhihooaja võitjatel on üks ja ainus siht see aasta- jõuda finaali ja seal saavutada võit.

Meeskonnal on kvaliteeti küllaga. Tagaliinis tasub silma peal hoida duole Artur Kravtšenko ning Aleksei Trepov. Korvi all teeb jätkuvalt tegusi RHL Liiga Kevin Garnett ehk Andrei Stavitski. Oma punktid viskab  kindlasti ära ka Dmitri Kuznetsov. Pink on pikk ja ka ülejäänud mehed võivad mänge ära otsustada.

Lakilakid pesid maha eelmise aasta playoffide ebaõnnestumise võiduga KK Joonise üle. Kas nad on juba nüüd rahul või tahavad nad siin paaris asjad huvitavaks teha? Selleks, et hellitada lootust edasipääsust tuleb neil kindalsti kokku ajada parim koosseis, kes neil võtta on.

Tagaliinis jagub materjali küll ja veel. Palju oleneb sellest, kas suudetakse korvi all pidurdada härra Stavitskit. Kas ja kuidas näitavad muidugi järgmised kaks mängu.

Väikese vürtsi lisab ka fakt, et BC Unicol on kindlasti meeles hooaeg 2019/20 . Nimelt kohtuti too hooaeg pronksimängus, kus nad pidid alla vanduma just Lakilakidele

TALLINN BOBCATS (2)  –  FIUPLIANT VIIMSI (10)

Tallinn Bobats sai esimesest ringist läbi kerge vaevaga. Veerandfinaalides enam nii kergelt arvatavasti ei pääseta. Favoriiidi rollis on nad küll aga kindlasti. Meeskonna tugevuseks on just see, et raske on vastastel võtta maha meeskonna liidreid, kuna neid mehi, kes võivad 30 punkti visata, on meeskonnas suur hulk.

Fiupliant Viimsi on teise ringi jõudnud läbi väikeste raskuste. Esimeses mängus Coop/Mefabi vastu võeti sisuliselt viiekesi mängides ilus võit, kuid korduskohtumises komistati kodus ikkagi. Õnneks kahe mängu kokkuvõttes neile sellest piisas. Viimsi meeste julgustuseks võib öelda, et neil on positivne kogemus põhihooajast . Omavaheline mäng küll kaotati, aga ainult kahe punktiga. See annab lootust, et mängu tuleb sellest paarist küll ja veel.

Esimene mäng on Merivälja koolis 02.04.2024 kell 20.00. Kas tuleb üllatus või võtavad soosikud oma? See selgub 5. märtsil Südalinna koolis kui toimub selle paari korduskohtumine.

KK PELGULINN (3)  –  SLEEPIT/RETLAR (6)

Sleepi/Retlar on oma RHL ajaloo parimas seisus. Lõpuks ometi on kokku saadud punt, kes on võimeline kõiki võitma. Põhihooaeg lõpetati küll kuuenda kohaga, kuid see mehi ei morjenda. Õiged mängud peetakse playoffides ja nüüd ollakse valmis. Kas sellest piisab, et Pelgulinn auti lüüa?

Põhihooajal kaotati küll omavaheline mäng, aga tegu oli plyoff hõngulise kohtumisega, kus võitja otsustati alles viimastel minutitel.

KK Pelgulinn on samuti valmis andma endast parima, Artikli autor on kuulnud kõlakaid, et tahtmine on suur ja just kevad on aeg, kus proovitakse anda endast parim.

Mõned küsimused jäävad muidugi õhku. Kas saadakse kokku parim kooseis? Ja kas suudetakse pidurdada vastaste liidrit Artur Arhangelskit? Viimasele küsimusele teab vastust ehk meeskonna kapten Kaur Laasma.

Igatahes on oodata kahte väga tulist kohtumist. Meeskondade juhendajatel soovitan juua enne kohtumisi rahustatavat kuuma teed, et närv vastu peaks.

BC CONNECTION (4)  –  EZVIZ (12)

BC Connectioni eesmärgiks on jõuda medalimängudele ja lõpuks tõsta karikas pea kohale.

Meeskonna nimekiri on tugev ja täiskoosseisus peaks nad olema kõva pähkel kõigile.

Keda peaks vastased erilise tähelepanu alla panema? Tagaliinis kindlasti Rasmus Varblane ja Efim Viniar. Kaks meest, kes suudavad kolmeseid korvi ajada ka silmad kinni. Ära ei tohi unustada ka meeskonna vedajat Rainari Argelit ja korvialust jõudu  Carl-Martin Jõgedat ning teravat mängujuhti Kaspar Osilat..Lisaks neile viiele on ka veel hulk häid pallureid, kes kõik tahavad edust osa saada. BC Connection on valmis ja ootab juba oma võimalust särada.

Ezvis või peaks kirjutama nende nime just viie suure tähega EZVIZ.

Suurüllatuse sepistanud mehed pole selle saavutusega ikka veel rahul. Eesmärgiks on uuesti playoff tabel uueks joonistada. Milleks olla rahul kaheksa hulka jõudmisega, kui suuremad mängud on käe ulatuses. Vaja on kindlasti, et kõik paremad kohal oleks ja mängitaks samasugust meeskondlikku mängu nagu eelmine ring. Lisaks tuleks hoida seda ägedat koos tegemise ja omadele kaasa elamise õhkonda, mida viimases kahes mängus suudeti teha.

Kas Ezvize muinasjutt jätkub või võtavad soosikud oma?

Kokkuvõtteks tahaks mainida, et tegemist on ülipõneva playoffiga, kus võib kõike juhtuda.

Edu kõiikidele meeskondadele ja las parim võidab!