FINAL 4 – KOLM SOOSIKUT JA VIKATIMEES

 

Veerandfinaalid on peetud ja kõik on paigas, et selgitada kahes viimases paaris meeskonnad, kes mängivad sellel kevadel liiga kuldmedalite peale.

Kõik tundub olevad suht loogiline. Esimene asetus, teine ja kolmas ning ..nelj…. Siin tuleb tõmmata pidurit ning minna numbrite järjekorras edasi kuni kaheteistkümnenda paigutuseni.

Nii uskumatu kui see tundub, siis nii just ongi juhtunud. Ezvize käärid on lõiganud playoff tabeli ribadeks. Algatuseks viies asetus ja siis ka neljas paigutus on kõrvaldatud. Kuna nimesponsor Ezvize näol on tegemist valvekaamerate firmaga, siis hakkab tunduma, et nime muutus on toonud neile ka võime teiste plaane läbi näha.

Igatahes teeme ka väikese ülevaate, mida poolfinaalid endast võiksid kujutada.

BC UNICO (1) – EZVIZ (12)

BC Unico tegi veerandfinaaldes oma ära. Kaks kindlat võitu ja pääs poolfinaali. Aleksei Trepov hoolitses punktide eest visates kahe mängu peale kokku ümmargused 50 punkti ehk sujuvalt on Unico mängumees astunud ka hooaja MVP võidujooksu.

Poolfinaalis on BC Unico jällegi soosiku rollis. Pika pingiga Lasnamäe mehed on kohustuse ees, et võtta lõpuks liigas finaali koht. Aastate jooksul on siiani komistatud ka kohtades, kus ennustused on nende poolel olnud, kuid kuidagi jääb tunne, et sel aastal on kõik teisiti. Kui vaadata mängumeeste kvaliteeti ja ka väga mõnusat meeskonna sisekliimat, siis oleks meeste välja jäämine finaalist väga suur üllatus. BC Unico ja ta fännid tahavad kindlasti olla osalejad just hooaja viimases mängus ja võtta endale see, mis põhihooaeg on nendele ennusatnud.

EZVIZ – tõeline muinasjutt. Kui aus olla, siis ka kaotus selles seerias ei kahandaks meeskonna edulugu see aasta.

Aga ikkagi, kas oleks võimalik see vastasseis võita?

Vastu vaielda enam ei julgeks kuna kaks ringi on kõigi ennustused vastu taevast lennanud.

Võit on kindlasti ka nüüd eesmärgiks. Mida oleks vaja palliplatsil teha, et seda saavutada?

Meeskondlik kaitse ja ka rünnakul raskuste jagamine peaks olema ühtlane. BC Unico puhul on tegemist meeskonnaga, kellel on rohkem kui kui üks liider ehk vaja oleks kõike, mida anda suudetakse.

Kahe mängu järel saame teada, kas pidu jätkub või on esimene asetus oma töö teinud.

TALLINN BOBCATS (2) – KK PELGULINN (3)

Selles poolfinaalis on tunda tõelise vastasseisu hõngu- tegemist on viimase kolme aasta meistritega. Meie oma RHL liiga Celtics-Lakers või Kalev ja Tartu Rock.

Tallinn Bobcats pidi veerandfinaalis üle elama väikese ehmatuse, kui kaotati esimene mäng Fiupliant Viimsi meeskonnale. Teine mäng  võeti kindla haardega endale ja koht poolfinaalis oli rohkem kui kindel.

Poolfinaalis on kindlasti meistrid valmis oma tiitlt kaitsma- RHL FAB7 ehk Naryshkov, Loubrieu, Jakovlev, Ilves, Sensulun, Gorbulko ja Kammi  ootavad oma võimalust taas särada ja kirjutada liiga ajalukku numbrid 2/2

KK Pelgulinn on jõudnud taas poolfinaali. Liiga ajaloos on on alati sellesse faasi jõutud. Kas saadakse siit ka finaali või peab taas lahkuma pettumusega?

Mis peaks õnnestuma?

Veerandfinaalides tabati kahes mängus kokku uskumatud 40 kolme punkti viset. Tegemist on kindlasti super tulemusega igasugusel tasemel, aga JÄLLEGI AGA…

Loota, et selline tabavus ka järgime ring jätkub on pigem lootus kui reaalsus.

Tagasi Hispaania kuumusest on üks liiga legende Margus Unt, kes vaikselt hakkab ka jalgu alla saama. Sarnaselt Bobcatsile on ka Pelgulinnal oma FAB5 pluss väga  asjalik pink. See, kes selle malemängu oma kasuks pöörab, näitab ainult aeg.

Mõlemad meeskonnad on arvamusel, et just nemad jätkavad.

Edu ja las kaks parimat meeskonda jõuvad finaali, mis peetakse 25.mail kell 19.00