25.05.2024 FINAAL & CO

 

Kuidagi märkamatult olemegi jõudnud viienda hooaja kulminatsioonini.

Kümnendal oktoobril alanud hooaeg on pakkunud kõigile midagi. On olnud üllatusi ja ka mänge mille tulemus oli ette aimatav.

Meeldejäävamaid lugusi ja toredaid mälestusi on ehk kõigil mingist mängust kaasa võtta.

Iga loo lõpus peab aga selguma peategelane ja keegi, kes tõmbab pakist pikima tiku.

Poolfinaalid pakkusid kaks erineva tsenaariumiga lugu.

Unico ja Ezvize paaris võttis soosik kindalt oma . Unico mehed tegid asja selgeks juba esimese mängu esimesel poolajal . Ezvize kaitseks peab tõdema, et kahjuks oli neil vigastusega väljas nende parim kaitsemängija Anti Maimann, puudus see ülivajalik lisa, mis peab igas heas meeskonnas olema. Kurvastamiseks, aga põhjust pole kuna on tehtud ikkagi super hooaeg.

Teine paar kujunes ehk liiga ajaloo tulisemaks kahemänguliseks seeriaks. Mõlemad meeskonnad olid tulnud kohale suhtumisega, et pantvange ei võeta.

Võitja võis otsustada üks väike ebaõnn või halb pallipõrge. Mõlemad meeskonnad väärisid pääsu finaali . Viimastel sekunditel oli veel Bobcatsil võimalus, kuid Pelgulinna mehed suutsid palli kätte saada ning sellega oligi tagatud kuldne pilet finaali.

Suur finaal – BC Unico ja KK Pelgulinn

BC Unico on kindlustanud endale ajaloo esimese medali RHL liigas, aga see pole see, mille järele on hooaja algul tuldud.

Eesmärgiks on kindlasti tiitel ja selle saavutamiseks on kõik kaardid olemas.

Kas see eesmärk täidetakse ja läbitakse terve hooaeg ainult ühe kaotusega?

Laud on kaetud ja tahmine kõigil meestel on kindlasti maksimum saavutada. Kõik oleks just kui olemas. Tagaliin on hirmutavalt tugev. Äärel on liiga ajaloo parima keskmisega kolmeste kahur ehk Igor Preitlov, kelle keskmine on 3,5 tabatud komepunkti viset mängus. Teine ääremängija- Dmitri Kuznetsov on omal kohal samuti üks parimaid mängijaid liigas.

Keskel tegutseb loomulikult Andrei Stavitski, pingilt on võtta küll ja veel. Unico õnnetuseks jääb mõni kvaliteetne mängumees finaalist välja kuna kooseisus tohib olla ainult 12 meest.

KK Pelgulinn on taas jõudnud finaali ehk on jällegi suudetud kivist vett välja väänata. Kogenud seltskond üritab võtta maksimumi. Karika võit on olemas ja puudu just ongi ka liiga võit.

Sarnaselt Unicoga on ka Pelgulinlastel roster, kus algviisikus võiks olla kõik, kes kirjas. Hooaja jooksul on silmapaistnud asjaolu, et kindlat liidrit pole välja kujunenud. Tehakse võrdselt ja ehk see teebki vastasetele raskeks kaitses oma plaani paika panna.

Hooaja viimases mängus selgub kindlasti meister, kas Unico voi Pelgulinn.

Tallinn Bobacts on kindlasti pettunud, kuid meistritel on uhkuse asi võtta vähemalt medal. Alati ei saa võita ja ehk on see just see, mis teeb meestest veel tugevama meeskonna.

Pronksimängule minnakse vastu kindlate favoriititena. Valitsevad meistrid peaksid ikkagi uhked olema selle hooaja eest, kuna on mängitud ilusat korvapalli ja on võideldud kõvasti.

Ezvize edulugu pole veel läbi. Vastaseks on muidugi hirm tugev Bobcatsi sats, aga tegemist on ühe mänguga. Korvapallis saab vahest otsustavaks üks väike viga või õnnelik juhus. Kõik on võimalik kui sellesse uskuda ja pingutada.

Finaalpäeval osaleb veel peale nende nelja 12 meeskonda, kes kõik üritavad oma hooaja viimase mängu võita.

Liiga soovib kõigile lahedat hooaja lõppu ja mõnusat Finaalpäeva . Mängude vaheajal toimub ka Kella kesjoonevõistlus ning igast meeskonnast saab 2 meest proovida kolmese kätt.

Isiklikult just ootan, et kohtuks kõigi teiega juba 25. mail Õismäe sportmängude hallis