B-VAHEGRUPP – KES KEDA?


B-vahegrupis on puhtad paberid Coop/Mefabi meeskonnal. Andrus Moori juhendatavad pallurid võitsid põhihooajal kõiki B-grupi meeskondi suhteliselt napi vahega ehk kasutasid oma võimalused saja protsendiliselt ära. Meeskonna põhijõuks oli Leho Vool, kes viskas keskmiselt 14,5 punkti. Meeskonna eesmärgiks on kindlasti võtta B-grupi võit.

Teisel kohal paikneb Altius II meeskond. Lanamäe Sportmängude Majas kodumänge pidav Altius oli põhihooajal sitke vastane kõigile. Püsiti võrdselt mängus ka tugevamate meeskondadega ja alles lõpus anti mängud käest. Neid kogemusi kasutades ja nendest järeldusi tehes on võimalik playoffis ka üllatada kõrgemal paiknevaid meeskondi. Vahegrupis antakse lahing B-grupi võidu nimel.

LakiLakide kohal hõljub väikene küsimusmärk. Kuna tegemist on meeskonnaga, kes põhihooajal võitis A-grupi liidrit, siis ei tohiks olla küsimustki,  kas on paremini võimalik kui hetkeseis. Kui saadakse mäng ilusti käima ja antakse endast parim, on kõik võimalik. Lisada tasub ka seda,et keset hooaega liitus meeskonnaga väga hea korvialune jõud nimega Lauri Hass. Lauri on kahes mängus visanud keskmiselt 20 punkti mängus. Lakikakide eesmärk on jõuda kaugele, aga ennekõige on neil vaja B-grupis võidulainele saada.

Sarnaselt Lakidele on ka Sleepit/Retlar põhihooajal saanud magusa võidu A-grupi tugeva meeskonna vastu. Rain Auna hullumeelse 55 punkti mängu toel seljatati Tallinn Bobcatsi meeskond lisajal 86-83. Võideti ka Lakilakisi, kuid samas on tulnud tabelisse ka lubamatuid kaotusi. Kahjuks Rain Aun sai mängus Coop/Mefabiga vigastada ja oli suurema osa põhihooja mängudest eemal. Tänu sellele laskus Mark Metsla õlule kõige suurem raskus. Miinusena peab kindlasti välja tooma selle,et tihti käidi mängudel ainult kuuekesi. Tänu sellele oli ka raske suuremat edu loota. Samas on kõik veel võimalik ja maha kanda neid ei tasu.

BC Teras saavutas põhihooajal küll ainult ühe võidu, aga seevastu selle kõige magusama. BC Rawest/ML3e vastu saadi suureskooriline 75-53 võit. Põhooaeg näitas, et käimas oleval hooajal on tehtud tubli samm edasi. Vankri eesotsas on osav tagamängija Karl-Henri Kaljus (13,1 punkti). Taavi Nõmmanni juhendatav BC Teras on valmis astuma järgmise sammu.

Sarnaselt BC Terasele on BC Rawest/ML3 meeskonnal tabelis kirjas 1 võit. Arvata võib, et hooaja algul olid eesmärgid kõrgemal. Rawesti meeste kiituseks peab ütlema, et tegemist on vist ühe tublima trenni tegeva meeskonnaga. Meeskonna liider on Christofer Jaadla, kes võtis ka põhihooajal ühe liiga MVP auhindatest. Vahegrupis võiks eesmärgiks olla treeningutel  omandatud tarkuste realiseerimine. Igatahes soovib liiga neile edukat vahegrppi.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et hooaeg on alles poole peal ja kõigil on võimalus oma kohti parandada!

 

.