RHL Liiga 4.voorus nihutati piire selle hooaja kaugvisete ja isikliku punktisaagi kategooriates, üks võit läks tabelisse sisuliselt lõpusireeniga!

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga neljandas voorus peeti 4 päeva jooksul 6 kohtumist, mille tulemusena läks üks mäng viimaste sekundite võiduviske peale, viies mängus viskasid võitjad vähemalt 80 punkti.

Vooru avasid Coop/Mefab ja BC Sulev 27.oktoobril kell 20.00 TalTech Spordihoone väiksel väljakul. Algus polnudki väga ühekülgne, kui seisuga 24-16 läksid kaubanduskoja liikmed sulevlaste ees juhtima. Huvitav fakt siinkohal on see, et Coop/Mefabi kaheksast mängumehest said esimese kümne minutiga käe valgeks suisa seitse mängumeest. Teisel veerandil suutis BC Sulev hoida vahe käe ülatuses kaheksanda minutini, ent viimase kahe minutiga “saadi korralik haamer”, lubades suuresti coopilaste “veduril”, Timo Kark`il, teha lõpuspurt 13-0 (Timolt sh. 11 punkti). Poolajale mindi Coop/Mefabi 48-27 seisul. Pikemalt pausilt tulles olid paremini häälestatud coopilased, kes tegid 5 minutiga 12-0 spurdi. BC Sulev ei olnud veel TalTechi sööklas poolajaga sisse vintsutatud liha jõudnud ära seedida, ja ei suutnud tempoga kaasa minna kohe algusest. Veerandaja lõpuks oli kaubanduskoja liikmete edu juba 32-punktiline, ja kuigi viimased 10 minutit kulges üsna korvidevaeselt, võitsid coopilased seisuga 88-43 (24-16, 24-11, 19-8, 11-9). Võitjate poolelt säras enim just Timo Kark 28 punktiga, sh. 5 kaugviset. Talle sekundeerisid Taavi-David Israeljan 16, Sven Pitkve 13 ja Toomas Muld 10 punktiga. Sulevlastest keegi kahekohalise punktiskoorini ei ulatunudki.

Vooru teine mäng oli nö piirkonna siseasi, kui kohalikus derbis kohtusid Viimsi au ja uhkus RSK Viimsi ja Randvere kihelkonna esindusmeeskond Randvere Harrastajad. 27.oktoobril kell 20.00 Merivälja Koolis aset leidnud kohtumine algas kohe viimsilaste dikteerimisel. Varakult kättevõidetud edu andis viimsilastele piisava edu, et veerandaja lõpuks mitte lubada randverelastel ohtlikuks saada. 22-13 eduseisul alustati teist veerandit. Sisuliselt “copy-paste” esimesest veerandist, ning RSK Viimsi läks poolajale 46-26 eduseisus. Randvere Harrastajad püüdsid teisel poolajal olukorda enda kasuks pöörata, ja kuigi enne viimast veerandit suudetigi 2 punkti võrra seisu parandada (63-45), lõpetasid viimsilased siiski kindla mängu kontrollimisega. Lõpptulemus tablool 83-63 (22-13, 24-13, 17-19, 20-18) andis RSK Viimsile 2 ja Randvere Harrastajatele 1 punkti põhiturniiri tabelisse. Võidu peaarhitektideks olid viimsilastel Vladimir Dratšjov 20, Mati Kaljund 18 ja Janek Pallase 17 punktiga. Randverelastel, liidrite puudumisel, “kandsid enim kaela” Kardo Laats, Tanel Kuusik ja Rauno Mäepea vastavalt 24, 18 ja 13 silmaga.

Teisipäeval, 27.oktoobril, toimus kolmaski kohtumine antud voorus, kui kell 20.30 andsid hooaja senise tasavägiseima lahingu Õismäe Sportmängude Hallis kodumeeskond LakiLakid ja külaline Eurofasteners. Tasavägiseim just seetõttu, et kuigi üks mäng II voorus oli lõppenud kahe-punktilise vahega, siis õnneküttide ja eurofastenerslaste selgus võitja alles tabatud kauge kaugviske saatel, mille viset alustati ca. 3 sekundit enne lõpusireeni. Mäng ise algas kohe tasavägiselt, kui kaheksa korda vahetus liider. Lõpp õnnestus paremini LakiLakidel, kes läks 3-punktilises eduseisus, 20-17, väiksemale pausile. Teinegi veerand algas küll rohkem õnneküttide kontrolli all, ent veerandi teisel poolel õnnestusid asjad paremini Eurofastenersil. LakiLakid suutsid end koguda, ja minna poolajale minimaalses, 37-36, edus. Kolmandal veerandil sündis midagi harukordset. Kui enamuse oma punkte teenisid õnnekütid mängulistest olukordadest, siis eurofastenerslased said vaid kahel korral sooritada tabava viske, ilma, et õnnekütid neid ei takistaks vea hinnaga. Terve 10 minutiga teenis Eurofasteners rekordilised 22 vabaviset. Ja kuigi LakiLakidel kasvas skoor kergesti, siis piisas ka külalistele vabavisete “kontserdist”, et püsida viigis. Samas, visati vabaviskeid veerandil suisa 10 mööda!!! Viigiliselt lõppenud seti järel alustati viimast veerandit endiselt koduvõistkonna minimaalse eduseisuga 53-52. Kohe paremini sai minema eurofastenerslased, kes lühikese aja jooksul suutsid saavutada 57-53 edu. Paari kaugviskega läksid õnnekütid omakorda ette 59-57, ja siis veel jõuti 63-59 pealegi. Kuigi Eurofasteners pakkus võitu LakiLakidele, ei suutnud õnnekütid olukorda ära kasutada ka külaliste teenitud tehnilise vea vabaviset, mängulisi vabaviskeid, ja kui mängida jäi loetud sekundid, oligi seis 65-65. Ja siis see juhtuski. 3 sekundit mängu lõpuni, ja kui õnnekütid juba arvasid, et läheb lisaajale lahing, ei arvanud samamoodi külalismeeskonnast Egert Eenloo, kes 8-8,5 meetri pealt lasi “linnukese” teele, ja kirjutas oma särgile “OTSUSTAJA”. LakiLakidel tuli 65-68 (20-17, 17-19, 16-16, 12-16) numbritega tunnistama Eurofastenersi paremust!!! Võitjate parimana suutiski päevakangelane Egert Eenloo koguda 19 silma. Teda toetas Taavi Toomara 11 punktiga. Valusa kaotuse vastu võtnud õnneküttidest suutis vaid Freddy Haljandi 19 punktiga kahekohalise numbri kätte saada. Sh. tabas Freddy ka 5 kaugviset.

Liikuva pildiga kokkuvõtte mängust tegi Liiga juht ja operaator Tõivu “Kõps” Käärik, ja näha saab seda SIIN

Neljanda vooru neljas mäng toimus 29.oktoobril kell 20.10 Tallinna Südalinna Koolis, kui ka teatud sorti derbina tuntud paaris kohtusid SLEEPIT/RETLAR ja KK Pelgulinn. Nende meeskondade vastasseis on tõenäoliselt läbi aegade kõige pikem – juba aastal 2006 kohtusid eelpoolmainitud meeskonnad esmakordselt omavahel. Antud mäng ise algas küll hästi koduvõistkonnale, ent peale paari mänguminutit läksid pelgulinlased oma teed. Foorwardslased kaotasid avaveerandi 13-23, ja ka teine veerand ei lubanud suurt konkurentsi KK Pelgulinnale pakkuda. Poolajaks oli SLEEPIT/RETLAR jäänud juba 23-42 kaotusseisu, ja kuigi poolajal püüti plaanides muutusi teha, ei suudetud jagu saada pelgulinlaste kaitsest, ega samas ka Margus Undi valusate kaugvisete turmtulest. Foorwardslaste mäng oli lagunenud, ja seisul 31-68 mindi vastu viimasele kümnele minutile. SLEEPIT/RETLAR hakkas lõpuks ka õnnestuma rohkem rünnakutele, ja kuigi hr. Unt oli end “tühjaks visanud”, ei lubanud ülejäänud KK Pelgulinna mängijad kaugvisete normi “alla tuua”, hoides suuresti tänu sellele ka ära kodumeeskonna ainsa seti võidu. Lõppnumbrid tablool 47-88 (13-23, 10-19, 8-26, 16-20) jätsid foorwardslastele ühe ja pelgulinlaste saagiks kaks punkti tabelisse. Võitjate seas tekitasid enim peavalu Margus Unt 29 punktiga (sh. kaugviskeid selle hooaja parima näitajana 8), Mairold Vister 16 ja vanameister Ted Abel 13 punktiga. Külalislahkust pakkunud foorwardslaste eest sai vaid Rain Aun 11 punktiga kahekohalise punktisumma.

Rohkem pilte läbi fotograaf Tõivu Kääriku kaameraobjektiivi leiate SIIT

Ka reedesed mängud mängiti Tallinna Südalinna Koolis. Esmalt kohtusid debütantide paaris “soojendusbändidena” 30.oktoobril kell 18.30 BC Rawest/ML3 ja BC Connection. Ehk siis uustulnukad omavahel, ja siin ei osanud keegi võitjatki ennustada. Mängu alguses pigem uisa-päisa peale ei mindud, vaid tutvuti üksteise “käekirjaga”, samas, rünnakul õnnestusid meeskondadel omad asjad siiski ära teha. Elektroonilise diskomuusika ürituste korraldajatel ehk ei õnnestunud kõik asjad, nagu loodeti, ent väga kaugele ette ei lubatud ühendmeeskonda sellegipoolest, vandudes alla 15-21 esimese seti. Teisel veerandil sai esimese poolega paremini hakkama BC Connection, suutes piltlikult öeldes igale BC Rawest/ML3 korvile vastata kahega. Teine pool setist kuulus aga koduvõistkonnale, hoides öra suuremat kaost, ja lõpetades poolaja vaid 34-45 kaotusega. Kolmaski veerand jäid koduvõistkonna mehed grammi võrra alla külalistele, ent ei midagi lootusetut. Seisul 47-62 algas viimane lahing. Viimase veerandi viiendaks minutiks tundus, et BC Rawest/ML3 meeste “tantsusammus” olid puntrasse jooksnud, ja oma enda ürituse suurimad väsijad olid korraldajad ise, olles juba kaotusseisu jäänud 52-76, kuid viimane sõna polnud neil veel öeldud. 16-2 spurt!!!! Ei pidurdanud diskotajaid ka liigselt hoogu sattunud ühendmeeskonna plaan 6 mängijaga lõpus vastaseid peatada – tasuks kodumeeskonnale vabavise, ja külalismeeskonna pingile tehniline viga. Ja kuigi BC Connectioni jaoks õnneks lõppes mäng enne, kui ilmselgelt uue hingamise saanud diskotajad järele jõudsid, võib koduvõistkonna jaoks lugeda lõpptulemust 70-82 (15-21, 19-24, 13-17, 23-20) kordaminekuks. Paras tuumateadus oli kodumeeskonna jaoks võitjate meeskonna parima peatamine – Kaspar Osila 40 punkti, ja seda vaid kahe kaugviske toel, väärtustab mehe rünnakute ettevõtmisi veelgi. Rando Kapralov aitas lisada 18 silma meeskonna võitu. Südikat mängu näidanud, ent alla jäänud kodumeeskonna aktiivsemad olid Christofer Jaadla 23 ning Marko Miir ja Jevgeni Gorpinchenko võrdselt 18 punktiga.

 

Rohkel pilte läbi Liiga ametliku fotograafi, Liina Kääriku, kaameraobjektiivi leiate SIIT

Vooru lõpetasid omavahel nö. Tallinna Südalinna Kooli “peaesinejatena” eelmise paari järel kell 20.20 Tallinn Bobcats ja BC Teras. Kohe debüüthooaja head minekut näitavad bobikud võtsid samuti debüüthooaega tegeval terassüdamega meeste kollektiivi ees juhtohjad, ja asusid mängu 23-11 juhtima. Teisel veerandil pani Tallinn Bobcats kaitses jalad paika, ja kaitselaua saades kiirelt rünnakuid ehitades suudeti BC Terase ees edu veelgi suurendada, juhtides poolajaks 44-16. Ei olnud ka kolmandal veerandil midagi muutunud – ikka samas tempos kasvas vahe, ja terassüdamega meeste jaoks ei paistnud “tunneli lõpus valgust”. Seisul 62-23 Tallinn Bobcatsi juhtimisel läksid meeskonnad vastu viimasele setile. Ka viimane sett paraku pööret ei toonudki mängu, ja seisuga 88-34 (23-11, 21-5, 18-7, 26-11) lõpetati pikalt kestvana tundunud mäng. Kui bobikute vabaviske tabavus oli üle 50%, siis BC Terasele oleks natuke rohkem olnud hõlpu, kui vabavisetel oleks täpsemad oldud – 20/6 ehk 30%. Kodumeeskonna võitu panustasid eranditult iga mees rünnakul skoorides, parimaid numbreid näitasid Christian Tchabeth Kammi 15, Kevin Aron Ilves 12 ja Nikita Bekhter 11 punktiga. Terast, kuniks see veel kuum, “tagus” enim terasmeestest Anti Maimann, kelle 14 punktile omadest keegi teine lähedale ei jõudnud kahjuks, et oleks tasavägisem olnud heitlus.

Rohkel pilte läbi Liiga ametliku fotograafi, Liina Kääriku, kaameraobjektiivi leiate SIIT