Ülevaade Retlar Harrastuskorvpalli Liiga finaalpäeva Finaalmängust Eurofasteners vs KK Pelgulinn

Siin see on, Liiga kahe domineerivama võistkonna lõpuheitlus, kus võidu nimel midagi kerget kandiku peal ette ei kanta. Nii Eurofasteners, kui ka KK Pelgulinn, läbisid põhiturniiri 14 võidu ja 2 kaotusega, ja ühe kaotuse “korjasid” mõlemad üles üksteise vastu heideldes.

Mängule oli tulnud selline kogus mängijaid, nagu hooaeg oleks just alanud. Eurofastenersil oli kohal 12 mängumeest + treener + veel erariietes hulk mängumehi pealt vaatamas. KK Pelgulinnal oli samuti roster maksimaalne + treener pingil.

Kohe peale lahtihüpet läks mänguks, mida publik ootas. Kiire, kombinatsioonidest pungil, samas, ka individuaalseid ettevõtmisi. Esimese veerandi algus oli kordamööda edukate hetkedega, siis tegi KK Pelgulinn 10-0 spurdi, ent lõpp kuulus Eurofastenersile, millest aga ei piisanud seisu viigistamiseks. 18-20 seisuga vandusid eurokad alla esimese minimatši.

Tesel veerandi nõelas Eurofasteners KK Pelgulinna pelgulinlaste endi relvaga – teravuse ja kiirusega. Kergelt suudeti mängida korvi alla, sealt siis 2+1 teenida, halvemal juhul 2 vabaviset. Aga samas, eurokad olid ka kaitses kindlus ise – arvestades vastase ohtlikkust. Pelgulinlastel ei tahtnud koostöö omavahel kuidagi sujuda. 26-17 skooriga kasvatati üldseisu 44-37-le, edu põhuturniiri võitjale.

Ei tõotanud ka pikemalt pausilt tulles, et mängupilt muutub. Eurofasteners suutis kolmanda veerandi teisel minutil juhtima minna 50-38, ja tundus, et sellega on vahekorrad paika loksunud, ja põnevus kaob. Ent KK Pelgulinn, ja selle duo Laasma-Unt olid teist meelt. Kahe peale tehti 10-0, ja veerandi kaheksandaks minutiks oli seis tasa, 56-56. Ja et asi kindlam oleks, lõpetati veerand 3-punktilises edus. Veerandaja pelgulinlased võitsid 25-15, ja enne viimast 10 minutit 62-59 edu.

Viimasel veerandil oligi Eurofastenersi aur otsas, vaim oli valusalt pihta saanud, ja ei suutnud võistkonda ka päästa meeskonna edurivi mehed Müürsepp ja Rohtmets, kes enamus aja platsil viibides tegelesid põrandal “puhkamisega”. Pikkust arvestades, suisa põranda ligi olles ongi veel raskem märklauda tabada. Samas KK Pelgulinn sai tuhhi üles, ja elas välja teise veerandi tööõnnetust. Seisuga 8-17 kaotasid eurokad seti, ja kogu mäng anti ära 67-79 seisuga.

Põhiturniiri teise asetuse hooaja lõpuks võitjavõistkonna vastu vahetanud KK Pelgulinna skoorimine kandus suures osas 5 mehe vahel. Mairold Vister viskas 19 silma, Margus Unt 15, Martin Hiir 13, Kaur Laasma 12 ja Ted Abel 9 silma. Ted sai ka 10 lauapalli oma kontosse. Kaotuskibedust tundma pidanud Eurofastenersi punkte kasvatasid “jõhkramalt” Rauno “pikali on parem kui püsti vol.1” Rohtmets 18 silmaga, Taavi “kaitses kõva” Toomara 15 ja Taavi “pikali on parem kui püsti vol.2” Müürsepp 12 silmaga.

Lubage esitleda, hooaja võitja võistkond KK Pelgulinn ja hõbemedalistid Eurofastenersist.

Rohkem pilte Liina Kääriku abiga mängust SIIN