Ülevaade Retlar Harrastuskorvpalli Liiga finaalpäeva avamängust Coop/Mefabi ja BC Rawesti vahel.

Lõppude lõpuks, 12.märtsil viimati mängitud liigamängu järel katkenud hooaeg sai oma kulminatsiooni 9.augustil, kui Siili Sportmängude Majas toimus ametlik Retlar Harrastuskorvpalli Liiga hooaja lõpetamine. Avapaugu sellele tegid põhiturniiri 8-ndana lõpetanud Coop/Mefab ja Retlar Harrastuskorvpalli Liigaga taas tutvust teinud BC Rawest.

Juba nende kahe satsi puhul polnud märkigi sellest, et võistlusmängudes pikk paus oleks justkui jätnud jälje täpsuses. Kuigi, pandeemiapaus oli jätnud jälje võistkondade rosterites, sest kahe võistkonna peale leiutati kokku vaid 11 mängijat, olid need mängijad igatahes sportlikus vormis. Igast asendist “manööverdati” palle läbi rõnga, ja ka võhmaga ei olnud mängijatel probleemi. Kordamööda puhati rünnakul, ja kaitses lappisid sõbrad ära käsi laiali ajades, kõhtu ette pannes, jne. Ja noh, seda muidugi juhul, kui lappisid. Kui ei lappinud, kasvas kellelgi skoor.

Peale hooaja katkemist, peaaegu 5 kuud hiljem, toimus esimene lahtihüpe. Ja kui nelja esimese minutiga olid mõlemad võistkonnad suhteliselt krambis, saadi peagi sellest üle, ja paremini jätkas lahingut Coop/Mefab, poolajaks juhtis mängu 51-18. Siis aga tundus juba, et mehed hakkasid vara juubeldama, sest BC Rawest ei jätnud jonni, ja tõi järgmise veerandiga vahe 10-mne võrra tagasi. Viimane veerand oli kõige tasavägisem, aga kaubanduskoja liikmetele saatuslikuks ei saanud, ning eelmisel hooajal hõbedaga lõpetanud coopilased sepistasid 91-62 (23-12, 28-6, 15-25, 25-19) võidu.

Suurimad skoorijad võitjavõistkonna poolt olid Timo Kark ja Sven Pitkve võrdselt 26 punktiga. Taavi Aava lisas 17, Andrus Moor 12 ja Rene Pärnpuu 10 silma. Külalisvõistkonna punktide eest lõviosas hoolitsesid Marko Miir 22, Mattias Orgmets 13 ja Mirko Karu 11 punktiga.

Coop/Mefab lõpetas hooaja 8-ndal kohal, BC Rawest võttis oma 10-nda koha karika vastu pea püsti.

   

Pildigaleriiga, mille fotograafiks oli Liina Käärik, saab tutvuda SIIN