Ülevaade Retlar Harrastuskorvpalli Liiga finaalpäeva 3.koha mäng LakiLakide ja BC Smsraha vahel vääris finaalile väärilist pinget.

Ja siis see algas. Retlar Harrastuskorvpalli Liiga esimene mäng medalitele. Ja kui eelmised kaks mängu suudeti mehi kokku saada 24, siis nüüd oli ainuüksi pronksimängus kahe võistkonna peale 22 pluss treenerid ja muud jutud. LakiLakid jätkas oma traditsioone, ja andis üle tavapäraselt maksimaalselt 2 jäähoki viisikut, samas, kui BC Smsraha oli kasutanud ära maksimaalselt reeglitest tulenevad võimalused, ja üles anti 12 mängijat + treener.

Tähtis lahtihüpe, tähtis mäng. Kohe alguses sai BC Smsraha viie-punktilise edu, millele aga LakiLakid vastasid 9-0 minispurdiga. Rahamehed aga ei jätnud asja niisama, ja vastasid juba arvestavama, 13-0 vahespurdiga. Veerandaja lõpp õnnestus küll paremini õnneküttidel, ent sellest ei piisanud, et minna “mini-break`ile” eduseisus. Õnnekütid pidid ünnelikud olema, et vahe vaid 16-21 nende poolt vaadatuna.

Teisel poolajal alustas taas särtsakamalt BC Smsraha, saavutades neljandaks minutiks juba 10-punktilise edu. Ent kehva vabavisete tabavusprotsent (9/5) ja LakiLakide õnnestunud veerandi teine pool viis just õnnekütid pikemale pausile 4-punktilises eduseisus. Veerandaja “I`m so lucky`d” võitsid 21-12, ja poolaja 37-33. Väga võitluslik ja põnev kaasaelajatele vaatamiseks, kuid mitte nii väga mängijatele.

Kolmandal veerandil toimus BC Smsraha meeste poolt visa heitlus, et hoida LakiLakidest kinni. Terve 10 minuti jooksul ei lasknud rahamehed õnnekütte kaugemale, kui 5 silma, säilitades medalimängus võimalused kõrgemale pürgida. Kui LakiLakid olid mitmekülgsemad, tabades nii kaugviskeid, keskpositsiooniviskeid, kui ka teenisid vabaviskeid, millest samuti skoor kasvas, siis BC Smsraha läks kindlameelselt keskpositsiooni visete ja vabavisete strateegia peale. Samas, keskpositsiooniviskeid tabati sisuliselt ilmeksimatult, igast asendist – pikali kukkudes, seljaga korvi poole olles, ühe käega, ja poleks imestanud, kui ka kahe jalaga visates oleks tabanud. Õnnekütid pidid setilahingus alla vanduma, 19-20, ent enne viimast “seanssi” siiski ühe kaugviske jagu edulugu olemas, 56-53.

Viimane veerand algas kohe finaalivääriliselt, kui 31-meseks minutiks oli vahe vaid 1 punkt. Kuid, mis siis juhtus!!!??? Siis tegi LakiLakid minispurdi 7-0, ja kuuendaks minutiks oli juba vahe 10-punktiline. Kaks minutit kestis BC Smsraha tagasitulemine täies tempos, ja 69-66 seis tõotas lisaaega. Ent siis, rahameeste mängujuht Raimzan Hamidov eksis kaugviskeüritusel, ja õnnekütid vastasid ise tabava kaugviskega. Veel püüdis Igor Preitlov oma võistkonda medalitele päästa, teenides ja tabades kolmest vabaviskest kolm. Vahe taas 3 punkti, ent imet ei sündinud. LakiLakid võitsid veerandi 17-16, kogu mängu napilt, 73-69. Siiski, südikas avaldus debüüthooaega tegevalt BC Smsraha´lt, ja tõenäoliselt on mehed uuel hooajal seda vihasemad.

Medalid kaela saanud LakiLakide tulemuslikumad olid Freddy Haljandi 14, Kristjan Nõmmik 12 ja Roger Krinpus 10 punktiga. Ebaõnnesõdurite, BC Smsraha võistkonna, parimad olid Raimzan Hamidov 15 ja Igor Preitlov 14 silmaga.

LakiLakid lõpetasid seal, kus põhiturniiril, III kohal, BC Smsraha kinnitas oma IV kohta.

Kogu galeriiga Liina Kääriku jäädvustatud mängust saab kokkuvõtte teha SIIN