Põhiturniiri viimase vooru viimased vaatused – Eurofasteners pigem pääses kaotusest, Lakilakid panid asja kindlalt paika.

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga viimase põhiturniiri vooru viimased mängud ei jäänud viimasteks põhiturniiri mängudeks – selle ütleme etteruttavalt ära, kuna üks eelviimase vooru mäng lükkus edasi.

VS

05.03.2020 kell 17.30 Õismäe Sportmängude Hallis kohtusid eelmise hooaja finalistid Coop/Mefab ja Eurofasteners (viimane siis tiitlikaitsja). Esimeses mängus sügisel näitas üleolekut tiitlikaitsja võistkond, hoides coopilased madala skoori peal, ning võites tulemusega 63-40. Uus päev, uus mäng, ja põnevaid momente täis mäng sündis.

Mängu alustaski Coop/Mefab paremini, leides end kuuendaks minutiks 11-4 edus. Ja kui siis Eurofasteners ärkas, tehes 8-0 spurdi, jäi lõppsõna ikkagi coopilastele, võites miniseti 15-12. Teisel veerandil vägikaika vedamine muutuseid skoori vahes poolajaks muutusi ei toonud, sest viisakas 14-14 seisuga sett leiutati võistkondade poolt. Pikemale pausile läksid võistkonnad Coop/Mefabi napis edus 29-26.

Teisel poolajal sai coopilastele saatuslikuks kolme minutiga Eurofastenersi vastuseta visatud 10 punkti. Ja kuigi mängu kulgedes suudeti vahet vähendada, ei suudetudki veerandi lõpuks lähemale neljast punktist jõuda. Seisuga 14-21 kaotas Coop/Mefab minilahingu, ja viimases setis ei jätkunud enam jaksu, et lõpuni end realiseerida, kaotades ka selle 12-19, ning vannuti alla eelmise hooaja tiitlivõitjale 55-66. Need 10 punkti, mis kolmanda veerandi alguses lubati visata, said hukatuslikuks.

Eurofastenersi imelisemad etteasted tegid Rauno Rohtmets 18 silmaga ja Egert Eenloo 15 silmaga (kõik punktid kaugvisetest – 5). Coopilasi püüdis võidule päästa meeskonna “päikesemees” Timo Kark, Randel Päid ja Taavi-David Israeljan, kes viskasid vastavalt 20,13 ja 10 silma.

VS

05.03.2020 kohtusid kell 20.10 Tallinna Südalinna Koolis kaks vana head vastas, kui BC Forwards/Retlar Legends/35+ võõrustas LakiLakide võistkonda. Hooaja avamäng nende kahe vahel oli põnevam, kui teine kohtumine. Toona võitsid Lakilakid 71-60 skooriga. Nüüd võiduskoori vahe duubeldati.

Kui BC Forwards/Retlar Legends/35+ jaoks oli algus ilus ja tore, siis peale viiendat minutit mängu ei sujunud asjad enam sobilikul moel, ja LakiLakide 15-2 spurt tõi foorwardslased maa peale tagasi. Seti 9-21 kaotanud koduvõistkond püüdis olukorda päästa teisel veerandil, mis ka mõneti õnnestus, võites seti 18-13, ja poolaja kaotusseis 27-34 andis lootus kõrges mängus sees olla.

Kolmandal veerandil kadus ära BC Forwards/Retlar Legends/35+ kaitse – LakiLakid lubati kergematele ja raskematele visetele, ja samas ise ei suudetud samas tempos kaasa minna, ja oma skoori sama jõudsalt kasvatada. 18-31 allajäämine viimase 10 minuti eel oli juba mängupilti arvestades foorwardslaste jaoks liig suurde mängu tagasi tulla. LakiLakid kontrollisidki viimast veerandit, ja BC Forwards/Retlar Legends/35+ ohtlikuks ei saanudki. Koduvõistkond pidi leppima 19-21 setikaotusega, ja kogu mäng anti ära numbritega 64-86.

Võidumeeskonna resultatiivsemad olid Robert Norak, Kristjan Nõmmik ja Freddy Haljandi, panustades vastavalt 24, 23 ja 22 silma. Robert sai kirja ka 5 kaugviset. Foorwardslastest sai 2 meest kahekohalise punktisumma oma kontole – Marko Miir 19 ja Heiki Niglas 13.