Viimase põhiturniiri esimene vaatus – KK Pelgulinn oli RSK Viimsist sisuliselt igas elemendis parem.

VS

03.03.2020 kell 20.00 tehti Merivälja Koolis algust hooaja põhiturniiri viimase vooruga, ning esimese paarina astusid pealtvaatajate ette RSK Viimsi ja KK Pelgulinn. Esimese omavahelise kohtumise oli “kotti pannud” Viimsis baseeruv korvpallikool, seisuga 70-62, ehk korduskohtumise favoriidiks olid just viimsilased.

Korduskohtumises alustas KK Pelgulinn särtsakamalt kui RSK Viimsi. Viimsilaste rünnakud ei sujunud sama edukalt, kui pelgulinlaste oma, ning juba viie minutiga oldi jäädud kaotusseisu 2-10. Esimese veerandi teisel poolel küll kosuti, ent kokkuvõttes tuli siiski minilahingus 10-19  alla jääda. Kui teine veerand algas viimsilastele üsna kontrollivalt, ning veerandaja 5-ndaks minutiks “tiksuti” pelgulinlastega samas rütmis, tekkis siiski 3-minutiline “nõrkusehetk”, ja lubati KK Pelgulinn eest veel kaugemale. RSK Viimsi lõpuponnistused ei täitnud piisavalt eesmärki, ning ka teine sett jäädi alla, seisuga 15-23. Pikemat pausi ootama jäädes olid numbrid koduvõistkonna kahjuks – 25-42. Tunda oli revanši hõngu.

Pikemalt pausilt tagasi tulles tundus, et enam kaitsest ei huvitunud kumbki võistkond, ja lähtuti vaid rünnakust – ja see taktika kasvatas skoori mõlema võistkonna poolelt tublisti. Siiski, 21-25 skooriga pidid viimsilased taas alistuma pelgulinlastele, nihutades “tagasituleku piire” suisa -21 punktini. Seisuga 46-67 mindi vastu viimasele veerandile. Viimane veerand enam suurt “tagasitulekut” RSK Viimsile ei tõotanud, kuna KK Pelgulinn suutis enamjaolt vastata koduvõistkonna sooritustele. Väikese võidu, miniseti võidu, sai küll RSK Viimsi, 24-21, ent kogu “sõda” võita ei suudetud. Seisuga 70-88 pidid viimsilased alla vanduma KK Pelgulinnale.

Revanšivõidu saanud pelgulinlaste edurivis näitasid suuremaid numbreid Martin Hiir 22 punktiga (sh. vabavisked 7/6), Mairold Vister 18 punktiga (sh. vabavisked 6/5), Ted Abel 17 ja Kaur Laasma 15 punktiga. Viimased kolm said kirja ka 3 tabavat kaugviset. Viimsilastest jõudis kahekohalise punktisummani samuti neli mängijat – Janek Pallase 15 punkti, võrdselt 14 punkti kogusid Vladimir Dratšjov ja Andrus Tubi ning Raivo Rang lisas 10 silma.