Edasilükkunud 10.vooru viimases vaatuses ei suutnud Vladimir Dratšjov viimsilastele võitu viimistleda!

VS

21.02.2020 peeti maha viimane 10.vooru kohtumine kell 20.30 Õismäe Sportmängude Hallis, kui LakiLakid võtsid vastu kuurortlinna harrastajate esindusvõistkonna RSK Viimsi. Alles see oli, kui see paar omavahel Merivälja Koolis korvidele koormust kõvasti andsid, ja toona väljus võitjana mängust LakiLakid, seisuga 100-88. Samasugust hoogsat mängu võis ka oodata 10.vooru mängust, sest nende võistkondade omavaheliste mängude tunnuslause on “Kaitse on nõrkadele, meie ründame!”.

Juba esimesel veerandil oli selge see, et siin tagasi ei hoita. RSK Viimsi “tõstis kaane pealt” esimesena, ja ründeduo Rang-Dratšjov panid “vurri kohe käima”, tabades kaks lihtsat korvi. LakiLakid tulid mängu üsna kohe, viigistades seisu. Veerandaja kuuenda minutini oli seis tasavägine, kuid siis said viimsilased suuresti Raivo Rangi korvidest 10-3 minispurdiga ühele poole. Ja kuigi õnnekütid suutsid lõpu “stiilsemalt” teha, lähemale, kui 5 punkti kaugusele, nad ei jõudnudki, ning pidid minisetis alla vanduma 19-24 seisuga.

Peale väikest puhkust ja arutelu tulid võistkonnad tagasi platsile, ja tegid ühe korraliku, ja taas ründest lähtuva, seti, kuni veerandaja kaheksanda minutini. Siis aga tegi RSK Viimsi taas 10-2 minispurdi, ja tundus, et lähevad juba oma teed, kuna LakiLakide seis ei tundunud hea. Vahe oli kärisenud tasavägise mängu juures 9-le silmale. Skooriga 16-20 kaotati teinegi lahing, ja poolajaks tablool numbrid 35-44.

Õismäe Olerexis käidud, ja tortillad sisse vintsutatud, hakkasid kolmandal veerandil sündima asjad, mida ei osanud väljakuperemehed ise vist oodatagi. Või siis külalised arvasid, et mäng on tehtud. Kolme esimese minutiga oli 9-punktiline kaotusseis LakiLakide poolt tasa mängitud, ja 46-46 seisul hakkas kõik otsast peale. RSK Viimsi sai ehmatusest üle, ja kurjaks aetuna tegid ise 11-2 spurdi. See oli üks kurjaks aetud korvpallurite veerand, sest kaotusseisus 48-59 leidsid õnnekütid veel ühe “kullasoone”, ja kaevasid välja 13-0 spurdi, millele viimsilased ei suutnud enam vastata, kuna aeg sai enne otsa. Minimatši võit 26-15, ja enne viimast veerandit eduseis 61-59, lubas tõotada põnevat lõppu mängule.

Viimase veerandi esimesel poolajal toetus LakiLakid kaugvisetele, olles RSK Viimsi keskpositsiooni- ja vabavisetele võrdne vastane. Viie minutiga õnneküttidelt 3 kaugviset, viimsilastelt 4 keskpositsiooni viset ja vabaviskeid 6-st 4.Veel veerandaja kaheksandaks minutiks särasid tablool taas viiginumbrid, ent lõpp jäi siiski LakiLakide viimistleda. Kahe minutiga tehti RSK Viimsi vastu 8-2 eestminek, ja veerand võideti 24-20 skooriga. Õnnelikud õnnekütid suutsid seda teha taas, ja 85-79 (19-24, 16-20, 26-15, 24-20) seisuga viimistleda viimsilastele üllatus. Ei suutnud viimsilasi päästa ka Vladimir Dratšjovi viimase veerandi pingutused, teenides pooled punktid 10 minutiga.

Võidupunktidele panid olulise vundamendi Freddy Haljandi 19 punktiga, Priit Evart 18 punktiga ja Gert Kuuskmäe 11 punktiga. RSK Viimsit ei suutnud päästa ka Vladimir Dratšjovi pingutused – 24 punkti võistkonna saldosse (sh. vabavisked 16-st 8!!!). Heas hoos olid üllatusmehed Raivo Rang ja Martin Raud, kelle arvele kanti vastavalt 14 punkti ja 12 punkti. Kahekohalise punktiskoori sai kätte veel Mart Madisson – 10.