10.voor – põhiturniiri selgroo murdis BC Sulevi ja Randvere Harrastajate vastasseis, randverelased murdsid sulevlaste kaitse.

VS

07.01.2020 kell 20.00 toimus TalTech Spordihoones vastasseis BC Sulevi ja Randvere Harrastajate võistkondade vahel. Tegemist oli mänguga, millega tehti algust põhiturniiri teise ringi mängudega, ehk siis sai murtud põhiturniiri selgroog. Tulemust arvestades on selgelt märgata, et randverelased on Sulev Reinpuu kasvandikele ebamugavad vastased.

I veerandil, enne, kui BC Sulev oma “sae käima sai”, oli Randvere Harrastajate üllatusmees Taavi Tavaste sulevlaste pead pöörlema ajanud, ja 8-0 spurdi korraldanud. Edasine kulges võrdsete heitluses, kus sulevlased said oma esimese korvi, ning mõlemad võistkonnad kogusid oma kontole 11 punkti. Minilahingu võit külalisvõistkonnale 19-11. Siinkohal väärib märkimist fakt, et mõlemad võistkonnad olid hädas vabavisetega – BC Sulev viskas mööda kõik oma neli teenitud vabaviset, Randvere Harrastajad suutsid korvirõngast läbi saada 4 vabaviset kümnest. Aga ei mingit paanikat veel koduvõistkonnale.

II veerandil said sulevlased paremini liikuma, ent mitte kauaks. Seisul 15-20 tegid randverelased minispurdi, 6-0, ja kuigi Arne Liim´i kaugviskest suutis BC Sulev taas vahe alla 10-mne punkti tuua, tõid Randvere Harrastajad järjest 13 vastuseta punkti, ja sellega oli vahe juba sulevlaste jaoks paisunud 21-punktiliseks. Veerandaja lõpp oli vormistamise küsimus. Viimased kolm minutit 4-4, sealjuures ei suutnud sulevlased taas vabaviskejoonelt palli korvi saada – kolme minutiga teenitud kuuest vabaviskest tabati vaid kaks. Miniseti BC Sulev kaotas numbritega 11-24, ja TalTech Spordihoone kohvikusse kõhtu kinnitama mindi negatiivsel seisul, 22-43.

Kõhud täis, tulid sulevlased platsile III veerandaega kannatama. Nende meeste jaoks olnuks üks korralik siesta enne teist poolaega päästnud olukorra, ent täis kõhuga otse platsile tulles ei suudetud enam jalgu tööle saada kaitses, ja rünnakule jõudis vaid paari kaupa. Randvere Harrastajad, tundub, et piirdusid geelibatoonidega, sest neil tundus jõudu olevat rohkem, kui esimesel poolajalgi. Vaid kaks viset 10 minutiga tabanud BC Sulev pidi taas tunnistama 5-18 seisuga allajäämist randverelastele, ning enne viimast vaatust 27-61 seisuga oli pilt selge.

Viimasel veerandil tegi BC Sulev skoorirekordi, suutes kõhulahtisti abil “tühjendatud kõhtude” abil kiiremini liikuma saada, jõudes viie mehega rünnakusse, ja kombineerides palle korvi 13 punkti jagu. Randvere Harrastajate “tuhh” polnud samas kuhugi kadunud, ja koguti vastu 23 punkti. Lõpusireeni kõlades vaatasid sulevlastele vastu tabloolt numbrid 40-84 (11-19, 11-24, 5-18, 13-23).

Võiduka Randvere Harrastajate parimad pojad selles mängus olid elu mängu teinud Taavi Tavaste 22 punktiga, Reigo Roos 20 punktiga. Kardo Laats lisas 15 ja Kristian Küttis 10 punkti. BC Sulevi meestest keegi küll kahekohaliste numbriteni ei jõudnud, aga tublimad olid siiski Viljo Trutsi 8 punktiga ja Arne Liim 6 punktiga. Kolm meest lisasid kontosse 5 punkti.