RHL karikavõistlused Eurofasteners Karikale 2019 võitja selgus suurearvulise publiku silme all!!!

Fotograaf Liina Käärik

Ajalugu on tehtud!!! 28.detsember 2019 selgitati Kristiine Sportmängude Majas välja esmakordselt Liiga ajaloos karikavõitja. Tegemist oli siis Retlar Harrastuskorvpalli Liiga karikavõistlused Eurofastenersi Karikale.

Fotograaf Liina Käärik
Fotograaf Liina Käärik

Läbi voorude olid koha finaalis endale välja võidelnud KK Pelgulinn ja Eurofasteners. Võistkonnad, kes omavahel läbi 1,5 hooaja seni kohtunud kolmel korral, ja KK Pelgulinna poolelt vaadates olid eelmised vastaseisud  järgnevad: 62-58, 60-67, 73-85. Ehk kuna Eurofastenersi kasuks olid tulemused 2-1, võiski neid pidada favoriitideks, samas, kuna tulemused olnud üsna tasavägised, siis selgeltnägijate tuleproovist keegi osa võtma ei hakanud.

Fotograaf Liina Käärik

Hea oli näha ka Retlar Harrastuskorvpalli Liiga kohta üsna suurt pealtvaatajaskonda, kes oli end tribüünile kenasti sisse seadnud. Statistikute andmel oli nii üleval korrusel tribüünil, kui all korrusel püstijalu mängu vaatamas kokku 39 pealtvaatajat.

Fotograaf Liina Käärik

Pall visati Liiga peakohtunik Rein Tammiku poolt mängu, ja reis võis alata. Esimesena avas punktiskoori Eurofasteners, kes võistkonna ühe ohtlikuma kaugviske käega Egert Eenloo tabamusest 3-0 juhtima läks. Samas, ei pidanud kaua ootama ka KK Pelgulinn, kui võistkonna kapten, vanameister Ted Abel lahendas korvi alt kahe punkti väärilise viske. Edasi domineeris veerandit Põhja-Tallinna korvpalli esindusvõistkond, kes kindlalt vabaviskejoonel tegutses, ja sopsas ka kaugelt, samas, kui Eurofasteners püüdis kaugvisete toel rohkem skoori kasvatada. Esimese minimatsi võitiski KK Pelgulinn seisuga 18-14.

Fotograaf Liina Käärik

Teine veerand avati taas Eurofastenersi kaugviskest, kui Andry Nõmmsalu esimesel rünnakul lihtsa koha leidis viskeks. Siis aga kõmmutas 6 vastuseta punkti KK Pelgulinn, kuid paraku olid need selle võistkonna ainsad punktid, kuna rünnak muutus ümmarguseks, ja ei tulnud kuskilt lisa. Samas, tegi jõulise avalduse Eurofasteners, kes pani kaitse lukku, ja tegi seitsme järelejäänud minutiga 12-0 spurdi. Pelgulinlased pidid alla vanduma setilahingus seisug 6-15. Seega oli eurofastenerslased omakorda juhtima asunud 29-24.

Fotograaf Liina Käärik

Pikemalt pausilt tagasi tulles suutis KK Pelgulinna vanameister Andres Kollo kohe skoori avada kaugviskega, tuues võistkonna vaid kahe punkti kaugusele, ent Eurofasteners tegi seda jälle – panid kaitse ajataimeri peal 4-ks minutiks lukku, ja ise skooriti kahe punkti võrra, kasvatades edu 37-27 peale. Edasi pusiti mõlemalt poolt, samas, liikus rong aina punktiskaalal pelgulinlastest kaugemale, kuna vaikselt aga kindlalt, suutsid eurofastenerslased edu kasvatada, ja veerandaja lõpuks juhtida juba 14 punktiga. KK Pelgulinn andis taas minilahingu ära, seisuga 18-27, ja enne viimaste, otsustavat veerandit, oli seis 42-56 nende poolt vaadatuna.

Fotograaf Liina Käärik

Täpselt nii pikali, nagu eelolevalt pildilt näha, surus Eurofasteners KK Pelgulinna viimasel veerandil. Suisa 7 minutit hoiti pelgulinlasi “kuival”, samas, ei saa ka öelda, et eurofastenerslaste rünnakud 7 minutiga oleks palju sujunud. Siiski, 7 punkti suudeti noppida, ja enne kolme viimast minutit oli KK Pelgulinna seis üsna keeruline, kuna seisult 42-63 ei lubanud eelnev mängupilt ka palju loota võidukarikale. Viimased kolm minutit olidki kulgemise koht, kus mängiti tasavägisemat korvpalli meestega, kes seni olnud pigem rollimängijad pingil olnud. Viimase lahingu kaotas KK Pelgulinn skooriga 10-17, ja seega kogu mängu, seisuga 52-73.

Fotograaf Liina Käärik

Esimene karikavõistluste finaal Eurofastenersi Karikale oli seega võitja selgitanud, ja 2019 aasta võitjaks on EUROFASTENERS.

Võitjate poolel panustas skoori enim Taavi Müürsepp, kes “kostitas” vastaseid 24 punktiga (sh. 4 kaugviset). Rauno Rohtmets lisas 14 punkti ja Rain Põdra 9 punkti. Ülejäänud võistkond motiivil “kaitsest rünnakusse”, ehk punkte kaitsetöö kõrvalt niipalju kätte võidelda polnud aega.

Kaotusekibedusega leppima pidanud KK Pelgulinna parimad numbrid kasvatas oma nime taha Jüri Rovgeisha, kelle 17 punkti jäi paraku väheseks, et võidutunnet tekitada. Talle olid suuremaks toeks Ted Abel 12, Margus Unt 10 ja Martin Hiir 8 punktiga. Teiste meeste päev oli must nagu mõne retrokooli spordisaali põrand.

Fotograaf Liina Käärik

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga karikavõistlustel Eurofastenersi Karikale märgiti ära ka mõlema meeskonna parim mängija, ja auhindu ja medalid oli üle tulnud andma Eurofastenersi esindaja Kätlin Luhaloo. Finaalmängu hõbedameeskonna parimaks mängijaks tunnistati Jüri Rovgeisha:

Fotograaf Liina Käärik

Kuldse meeskonna parimaks mängijaks hinnati otsustaval hetkel eurofastenerslased “ellu äratanud” Taavi Müürsepp:

Fotograaf Liina Käärik

KK Pelgulinna kaptenina käis väärtusliku II koha taldrikut Kätlin Luhaloolt vastu võtmas Ted Abel:

Fotograaf Liina Käärik

Eurofastenersi võidukarikal käis järgi juba eelpool mainitud meeskonna kapten Taavi Müürsepp:

Fotograaf Liina Käärik

Veelkord, Retlar Harrastuskorvpalli Liiga karikavõistlustel Eurofastenersi Karika võitja aastal 2019 on Eurofasteners kooseisus: Taavi Toomara, Egert Eenloo, Rain Põdra, Taavi Müürsepp, Siim Padar, Andry Nõmmsalu, Mihkel Liiv, Rauno Rohtmets, Are Laur, Rauno Parktal, Reimo Karner, Karmo Sõlg, Ander Lõhmus, Martin Sepp, Tõnis Roots, Märt Luhaloo, mängiv abitreener Sten Padar ja peatreener Rein Loor.

Hõbedasesse võistkonda, KK Pelgulinna kooseisu, kuulusid: Kaur Laasma, Jüri Rovgeisha, Tõivu Käärik, Mairold Vister, Andres Kollo, Margus Unt, Ain Lumiste, Ted Abel, Hannes Liitmäe, Martin Hänni, Martin Hiir, Sten Rosenthal, Risto Sikk, Erkki Kasenurm ja Kaspar Rettel. Võistkonna peatreener Artur Bazõlev.

Fotograaf Liina Käärik

Kokku osales esimest korda peetavatel karikavõistlustel 11 võistkonda: Eurofasteners, KK Pelgulinna, LakiLakid, Coop/Mefab, RSK Viimsi, BC Smsraha, BC Sulev, BC Forwards, Randvere Harrastajad, Tallinn Bobcats ja BC Rawest. 125 mängijat said protokolli kirja x-i, mis korvpalli keeles tähendab mängus osalemist.

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga tänab kõiki osalejaid, kohtunikke Tiiu Randalat, Rein Tammikut ja Denis Gradusovi, ja samas ka toetajaid, kes uskusid meisse, ja võimaldasid karikavõistlusi korraldada ja läbi viia. Aitäh toetajad:

Ja suured tänud Retlar Harrastuskorvpalli Liiga fotograaf Liina Käärikule kaunite kaadrite eest:

Rohkem kaadreid Liina “püstolist” leiate galeriina SIIT

HEAD VANA-AASTA LÕPPU KÕIGILE OSAPOOLTELE!!!