4.vooru avamäng – kombinatsioon “Jüri Rovgeisha!”

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga neljanda vooru esimeses kohtumises pani Jüri Rovgeisha maha uue verstaposti, mille suunas mängijad püüdlema hakkavad. Tsiteerides Oscar Wilde`i: “Kui midagi üldse maksab teha, siis ainult seda, mida peetakse võimatuks.!”. Ja just seda Jüri tegi – midagi võimatuna näivat!!!

VS 

Teisipäeval, 22.10.2019 kell 20.00 TalTech Spordihoones võõrustas BC Sulev üht Liiga algatajaklubi, KK Pelgulinn võistkonda. Antud mängus näitas ülimat keskendumist ja head tabavusprotsenti KK Pelgulinna poolelt just Jüri Rovgeisha. Saavutus, millega hakkama saamine võrdub Liigas tuumafüüsikaga. Liiga rekordi nihutamise eest premeerib Liiga tublit mängumeest Liiga ametliku särgiga! Olgu see märk sellest, et meie jaoks ei jää tublid pingutused märkamata!

22.10.2019 kell 20.00 TalTech Spordihoones hakkasid asjad sündima kohaliku BC Sulevi ja külla sõitnud KK Pelgulinna võistkondade vahel kohe esimesest veerandist alates.

I veerand oli BC Sulevi jaoks õuduste unenägu, sest pallikaotused, tabavusprotsent ja lauavõitlus olid detailid, mille osas vaadati korvpallijumal Jaak Salumetsa poole, ja paluti, et need numbrid paraneks. Seda aga ei juhtunud, ja enne, kui sulevlased esimese korvi said, oli KK Pelgulinn teinud külalislahkust ära kasutades 14-0 spurdi. Paraku oli Viljo Trutsi kaugvise ka ainus korv avaveerandil. Kokkuvõttes pidid Sulev Reinpuu hoolealused 3-15 minisetikaotusega alustades tunnistama vastaste paremust.

II veerand  avanesid juba ka BC Sulevi meeste tšakrad, ja anti lahingut korralikult. Paranesid protsendid, vähenesid praakide arvud, ja suisa 6 meest andsid panuse meeskonna skoori. KK Pelgulinna skoor kasvas jõudsalt seevastu suuresti päeva staari, Jüri Rovgeisha, panusele. 14 punkti 10 minutiga, 26-st, oli tubli panus. Üldises pildis suutis sulevite kange rahvas teisel veerandil osutuada vastupanu, ja minisett katati vaid 20-26. Puhkama minnes üldskoor 23-41.

III veerandil oli põnevust veel rohkem. Pelgulinlased olid juba teist veerandit järjest kaotanud usu kaitsetöösse, ning lubati sulevlastel “lammutada” igast võimalikust asendist. Loomulikult, õnnestuti ka ise, ning päeva üllatust, veerandaja kaotust, välditi. Taas meeskondlikku mängu näidanud BC Sulevi poolelt andis oma panuse skoori kasvatusse suisa 6 mängijat, KK Pelgulinna poolel võttis viskeid rohkem enda peale 4 mängijat. 18-19 setikaotusega läksid sulevlased vastu viimasele veerandile.

IV veerand oli taas Jüri veerand. Kui BC Sulev suutis 10 minutiga kokku ajada 15 punkti, siis KK Pelgulinn vastas 24 punktiga, ent sellest 13 kanti Jüri kontole. Sealjuures suutis sulevlaste koosseis esimese poole veerandiga teha 13-4 spurdi, millele vastasid pelgulinlased omaltpoolt 20-2 spurdiga. Kokkuvõttes siis 15-24 setis allajäämine sulevlastel, ja kokkuvõttes 56-84.

Võitjate poolel uskumatult head tabavust näidanud Jüri Rovgeisha poolt arusaamatud 42 punkti. Teda toetasid suuresti Kaur Laasma 16 ja Mairold Vister 10 punktiga. Kaotajate poolelt suutis BC Sulevi skoori kasvatada Viljo Trutsi 13, Kristo Kuiv 12, ja Janno Bremann ja Risto Savolainen võrdselt 9 silmaga.