Retlar Harrastuskorvpalli Liiga avamäng – oli see siis nüüd saalihoki, jäähoki, või mis?

VS

01.10.2019 kell 20.30 Õismäe Sportmängude Hallis toimus printsipiaalne kohtumine kahe omavahel väga sõbralikke läbisaamisi näitava võistkonna vahel. Koduvõistkonnana üles antud LakiLakid võõrustas BC Forwards/Retlar Legends/35+ võistkonda. Ametlikult sai hooaeg avatuks lugeda, kui hooaja esimese lahtiviske tegi Retlar Harrastuskorvpalli Liiga juht Tõivu Käärik.

Juba esimesel veerandil oli näha, et mehed nautisid platsil olemist, sest tagasihoidlikke, salakavalaid, taktikalisi plaane väga ei rakendatud. Julgelt tehti ka vahetusi – kui muidu oli jäähoki tiimina oma vahetuste poolest tuntud just õnneküttide punt, siis antud mängus vahetasid viisikuid suisa mõlemad võistkonnad. Võta siis kinni, kas tegemist oli jäähoki sugemetega korvpalliga, korvpalli sugemetega saalihokiga, või hoopis saalihoki sugemetega jäähokiga. Igaljuhul, nauditi olukorda.

Algas mäng külaliste avakorviga, ehk siis hooaja esimese korvi viskas foorwardslaste mängija Marko Miir. Edasi aga pusiti viie avaminuti jooksul korvidevaeselt, ent õnneküttide kerges edus. Jäähoki vahetustena mõlemalt poolt toimunud vahetusmängijate osas olid “viljakamad” foorwardslased. Seega, esimene vaatus LakiLakide poolelt vaadatuna lõppes 9-14 allajäämisega.

Teine minimatšoli “copy-paste” esimesest veerandist, edenemist arvestades. BC Forwards/Retlar Legends/35+ võistkond sai paremini minema, ent suuresti Gert Kuuskmäe ja Roger Krinpuse vedamisel suudeti vahet jõuliselt vähendada, ja jõuti korvi kaugusele. Taas jäähoki vahetused, ja siin oli foorwardslaste jõunumbrid juba selgemad. Õnnekütid said vaid 4 punkti viie minutiga foorwardslaste 16 vastu. Ka teine minilahing kaotati 15-24, ja pikemale pausile läksid võistkonnad koduvõistkonna poolt tablood vaadates seisul 24-38. Tundus, et asi läheb üllatavat rada mööda, ent-ärme torma sündmustest ette.

Kolmas veerandaeg algas, nagu eelolevalt pildilt näha, LakiLakide strateegia-koosolekuga. Ja…see strateegia, see taktika…see oli lämmatav vastastele. Treener Kristo Krinpus soovitas, arvestades käte asendit mängijatel pildil, alustada “kaera-jaaniga”, ja see toimis. Kohe algusest peale kontrollisid õnnekütid mängu. Iga mees, kes sammulugejaga meetreid mõõtis, andis panuse skoori kasvatamisse, samal ajal ei saanud foorwardslased oma mängu üldse käima. Viie minutiga tegi koduvõistkond korraliku spurdi , 15-2, ja oldigi tagasi “bäk in bisnis”. Jäähoki vahetuste kolmandast vaatusest ei suutnud ka BC Forwards/Retlar Legends/35+ teine viisik rütmi muuta, ning õnneküttide teine viisik, nakatuna esiviisiku tuhhist, lasid samas vaimus edasi. Kokkuvõttes minilahingu jõuline võit 27-7, ja enne otsustavat setti 50-45 juhtseis LakiLakidele.

Viimane 10 minutit “läks lappama” mõlemalt poolt – ehk siis, unustati jäähoki, ja hakati korvpalli mängima. Enam ei olnud 5-5 vahetusi, mehi laekus mõlemalt poolt platsile valikuliselt. Paremini tuli toime vahetustega LakiLakide võistkond, kes suutis vahet suurendada. BC Forwards/Retlar Legends/35+ jäi vahetuste tegemisega hiljaks, ja enne, kui “tõelised ässad koolimajja jõudsid”, oli rong juba läinud. Napilt, aga kindlalt, suutsid õnnekütid alistada viimases setis foorwardslased, 20-15, ja kogu mängu võita 71-60 seisuga.

Võitjavõistkonna poolt kahekohalise summa eest hoolitsesid Roger Krinpus 13 punktiga, Gert Kuuskmäe 12 punktiga, Kristjan Nõmmik 11 punktiga ja Madis Löper 10 silmaga. Kaotajate poolelt vedasid võistkonda Saimon Moondu 14, Ardo Orr 12 ja Toomas Kukk 11 punktiga.