RHL FINAALPÄEV: 5-6 koha mäng nagu vabavisetetreening!

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga hooaja ametlikul finaalpäeval peale kombineeritud viskevõistlust mängiti välja esmalt viies ja kuues koht.

VS

Valgetes vormides astus oma põhiturniiri asetust kaitsma väga sümpaatset, kiiret ja lahtist korvpalli harrastav “jäähokimeeskond” LakiLakid, ning vastu astus Liiga nimisponsori võsukesed – BC Forwards/Retlar Legends/35+. Olgu siis ära ka mainitud, miks just “jäähokimeeskond” – sest LakiLakid on kõige julgemini kõiki mängijaid mängudes kasutav meeskond – peaaegu kõik mängud mängiti jäähoki 5-5 vahetustega. Omavahel olid need kaks meeskonda varem kohtunud põhiturniiri faasis kahel korral. Esimeses mängus suutsid õnnekütid foorwardslased maha suruda seisuga suisa 46 punktiga (91-45). Teises omavahelises mängus aga sündis üllatus, ja õnnekütid pidid alla vanduma 20 punktiga (54-74).

Laupäeval, 20.04.2019 kell 12.45 Siili Sportmängude Majas visati küsimus õhku – kes keda? LakiLakid korraliku tavapärase koosseisuga, ja BC Forwards/Retlar Legends/35+ meeskond suurte kadudega koosseisuga.

I veerandil pani BC Forwards/Retlar Legends/35+ korraliku viskekontserti käima. Kusjuures, juba esimese veerandiga olid pea kõik mehed käe valgeks saanud. LakiLakid jätkasid traditsioone, viie-mehelised vahetused andsid teisel viisikul esimese viisiku ebaedu parandada. “Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud!” Ehk et, kui õnnekütid oma esimese punkti said, olid foorwardslased juba 9 vastuseta punkti kirja saanud. Ja see, mis ei õnnestunud LakiLakide esimesel viisikul (5-17), tulid olukorda parandama teise viisiku mehed, kellel õnnestusid asjad platsil paremini (10-8). Kokkuvõttes siiski miniseti kaotus numbritega 15-25. LakiLakide poolt Gert Kuuskmäe 8 silmaga parim, ja BC Forwards/Retlar Legends/35+ meestest olid Karel Kask ja Rain Aun meeskonna vedurid 10 ja 9 punktiga.

 

II veerandil hakkas LakiLakide esimene viisik ka rohkem “kaela kandma” ja meeskonda punktidega toetama, kuid BC Forwards/Retlar Legends/35+ mehed veel alla ei vandunud. Küll aga õnneküttide teine viisik tegi jõulise avalduse, ja tõi meeskonna oluliselt lähemale foorwardslaste vastu. Küll aga, käis korralik vabavisete harjutamine mõlemalt poolt. See veerand kestis nagu valgusaasta. Meeskondadel oli justkui kokku lepitud, et silmad kinni visatakse vabakaid, sest kui ikka meeskonnad viskavad mõlemad vabaviskeid 10 korda, ja tabavad neist vaid kaks, siis ega see ikka lahtiste silmadega visatud pole. LakiLakid lõpetasid minilahingu 21-16 võiduga ja poolajale mindi puhkama 36-41 seisul.

III veerand läks sisuliselt samasse auku II veerandiga, skoori mõttes. Kuid niipalju oli erinevust, et LakiLakidel õnnestus lahtise kiire mänguga rünnakud korviks realiseerida, samas, kui BC Forwards/Retlar Legends/35+ saadeti tihti vabaviskejoonele, vabaviskeid harjutama. Kui I veerandil teenisid foorwardslased vabaviskeid 7/2, II veerandil 10/2, siis kolmandal harjutati suisa 12 korda vabaviskeid, kuid, nagu klassikud ütlevad:”harjutamine teeb meistriks”, ning enam ikka nii selja taha viskeid ei tehtud – tabati sümpaatsemalt (12/8). Siiski, LakiLakide lihtsalt teenitud korvide vastu foorwardslased siiski ei saanud, ja kodumeeskonna setivõit 21-15 tõi enne viimast 10 minutit tabloole 57-56 eduseisu.

IV veerandi algus õnnestus paremini foorwardslastel, kui 7-0 spurt tehti. Ent, siis hakkas foorwardslasi kimbutama vigade arv, ja kaitses hoiti tagasi, lubades oma spurdi peale LakiLakidel teha 3,5 minutiga 16-2 spurdi. Sellega oli ka päev õnneküttidel päästetud, sest BC Forwards/Retlar Legends/35+ mehed olid vaimselt lagunenud, ja rünnakud jooksid liiva. Korralik 20-12 veerandaeg õnneküttidele, ning kokkuvõttes 5.koht seisuga 77-68. Palju õnne LakiLakidele, ja ka BC Forwards/Retlar Legends/35+ meeskonnale 6.koha eest – mõlemad mängisid oma põhiturniiri asetuse koha välja!

LakiLakide poolelt olid suuremad skoorijad: Gert Kuuskmäe 20, Joonas Rihma 12 ja Roger Krinpus 10 punktiga. BC Forwards/Retlar Legends/35+ poolt oli kandev roll Rain Aunil 27 punktiga, teda toetas Karel Kask 20 ja Toomas Kukk 14 punktiga.

 

Tegemist oli tõelise vabaviske treeninglaagriga, kus kumbki meeskond ei suutnud vabaviskeid tabada – õnneküttidel 21/6 ja foorwardslastel 33/15!!! Sellised mängud kestavad terve igaviku!

Mängu kokkuvõtet videopildis näete SIIN!