RHL FINAALPÄEV: 7-8 koha mäng oli finaalpäeva vääriline!

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga hooaja otsade kokkutõmbamisega tegid algust kaks kõige tõelisemat harrastusmeeskonda.

VS

Punases nurgas “poksija Jänes”, ehk Randvere Harrastajad, ja sinises nurgas “poksija Hunt” aka BC Sulev. Meeskonnad olid seni omavahel kahel korral kohtunud, ning randverelased olid napilt aga kindlalt võitnud nii esimese omavahelise kohtumise (87-73), kui ka teise (72-60). Ennustajad võinuks siinkohal mängu tulemust ette ennustades sattuda libedale teele, kuna 12-14 punkti korvpallis ei ole midagi selget.

Neljapäeval, 18.04.2019 kell 19.00 algusega Siili Sportmängude Majas, tegi eelpool mainitud võitluspaar eelsoojenduse 20.04.2019 toimuvale FINAALPÄEVALE. Randvere Harrastajate ebaõnne tõttu, ja BC Sulevi vastutulelikkuse kaasabil, sai kohtumine liigutatud varasemale kuupäeval, sest vastasel juhul oleks FINAALPÄEVAL olnud vaid BC Sulev. Seega, hea meel tõdeda, et suur vastasseis sai siiski toimuma.

I veerandil algas paras kaane kangutamine mõlemalt poolt. Punktid olid visad tulema, aga kui tulid, siis nii Randvere Harrastajatele, kui ka BC Sulevile. Vaid viimane minut oli kodumeeskonnal peata olek, ja jalgadest seisti kaitses sirged, lubades sulevlastel teravuse pealt vigu meelitades vabaviskeid proovida. Kõige kergemad visked – ja tabati hästi (4/4). Kokku selline vaese mehe minispurt 6-0, ja kuigi viimane sõna jäi kodumeeskonnale, tuli randverelastel siiski 11-14 anda minilahing ära.

 

II veerandil tõmmati käima tõeline “sulle-mulle saag”, kus üks ei jäänud vastuseta teise sooritusele. Seekord said Randvere Harrastajad oma tahte, seljatades 20-18 setivõiduga BC Sulevi, ning pikemale pausile minnes minimaalne kaotusseis 31-32. Tõeline finaalivääriline seis.

III veerandil BC Sulevi hea rütm sai natuke kannatada. Ju olid mehed käinud värskust ammutamas Siili pubis, või Räägu pesas, sest enam ei olnud sellist minekut, kui kahes esimeses setis. Viskele jõuti harvemini, käed olid töntsik muutunud – eksiti ka vabavisetel “harukordselt palju”. Samas Randvere naistelembid oli säilitanud oma teise veerandi värskuse – mängiti viskekohad ilusti välja, ja hea tunde pealt laoti korve. Nagu Kaia Kanepi oleks justkui serviässa pannud – selline kokkuvõttev veerand oli. 17-11 setivõiduga astuti suur samm 7-nda koha suunas. Üldseis 48-43 enne viimast veerandit.

IV veerandil sujusid asjad taas paremini BC Sulevil. Ju tehti kahe minutiga omad järeldused ja keha taastanud oma algse sportlikuma seisundi, ning oli, mille pealt edukas olla. Randvere Harrastajad samas hakkasid väristama, püüdes eduseisu hoida. Viimane minut tundus väga pikk – Randvere Harrastajad meeskond jõudis teenida 6 vabaviset, ja BC Sulev sai kaks tabavat kaugviset sooritada. Minilahingu võitiski hr. Sulev Reinpuu kasvandikud, 18-16, ent see polnud piisav, et lahing võita. Randvere Harrastajad suutsid 64-61 võiduga lõpetada ajalooline hooaeg 7-nda kohaga, ja vaid kolme punkti kaugusele, ja 8-ndale kohale, jäi pidama BC Sulev.