Poolfinaalpaar nr.2 – vett, vilet, higi, pisaraid vol.1!

 VS  

Neljapäeval, 28.03.2019 viskas 19.30 Järveotsa Gümnaasiumis palli mängu Tammik-Randala brigaad poolfinalistide Eurofasteners ja RSK Viimsi meeskondade vahel. Seni oli omavaheliste mängude saldo 1-1, kuid eurofastenersid on kodus alati olnud keeruline vastane, ning kuurortlinna edu oleks vaid üllatus.

I veerand oli väga lahtine-kaitse unustati mõlemalt poolt ära, ja anti kuuma ründetsoonis. Eurofasteners elas sisuliselt veebruari kuu parima mängija, Taavi Müürsepa, õlul, kes lajatas 17 silma. Samas palju meeskondlikumalt jaotas skoori RSK Viimsi. 30-21 skooriga mindi esimesele pisipausile.

II veerandil oli nagu öö ja päev, kui rünnak unustati üldse ära, ja parimal juhul silmad kinni visati peale, samas, kaitses hoiti end ärkvel, ja “Itaalia jalgpallikoondise” strateegiaga hoiti üksteist vaos. Teises setis suutis Eurofasteners oma edu natuke ära anda, kui kaotati 9-10 seisuga RSK Viimsile, ent poolajaks 39-31 oli siiski mängupilti arvestades ilus unistus.

III veerandil harjutas kodumeeskond vabaviskeid, suutes teenida 14 vabaviset, tabades neist vaid 6. See võis ka olla külalismeeskonna taktika, sest fakt on see, et tänu Eurofastenersi ebaõnnestunud vabavisetele suutis RSK Viimsi vahet veelgi vähendada. Kodumeeskonna 16-18 minimatši kaotus tähendas, et viimasele veerandile seisuga 55-49 vastu minnes ei olnud midagi selget.

IV veerandil läks jälle läbuks, ning kaitse unustati. Kodumeeskond sai lihtsaid viskeid, külalismeeskond lõi teravusi, mis aga jõuga maha võeti. Siiski näitas RSK Viimsi, et külalismeeskonnana tunnevad nad koduselt ka võõras saalis – vabavisked viimasel veerandil 12/11. Eurofasteners kaotas ka viimase seti (21-22), ning tänu esimese veerandi edule, jäi lõpuks eduseis kodus vaid 76-71. See aga kõneleb seda, et korduskohtumises võib tulla vihane andmine.