14.vooru, ehk põhiturniiri viimase vooru teine vaatus algas üllatusega!

 VS  

Kolmapäeval, 13.02.2019 kell 19.00 Karulaugu Spordikeskuses jätkati Retlar Harrastuskorvpalli Liiga põhiturniiri viimase vooruga. Lahingut pidasid Randvere Harrastajad võõrustajate rollis, ja Coop/Mefab külalistena. Korra juba “karvupidi kokku läinud” meeskonnad said üksteist testida esmakordselt Liiga 7.voorus, kus oma paremuse toonases mängus pani maksma Coop/Mefab meeskond 65-50 seisuga. Samas, arvestades asjaolu, et Randvere Harrastajad on oma vormikõvera sarnaselt Eesti laskesuusatajatele suutnud kõrgustesse sättida – ega siis seda favoriiti korduskohtumises ennustada oli raske.

I veerand algas võitluslikult, kui ühelt poolt vedasid Randvere Harrastajad meeskonda vanameister Reigo Roos ja noormeister Ragnar Ventsel, teiselt poolt Coop/Mefabi punti “start-up” Andrus Moor ja kulla ja karraga pärjatud Timo Kark. Kokku 5 korda eduseisu vahetatud veerandi võitis 17-15 seisuga kodumeeskond.

II veerandil mängiti veidi kinnisemat mängu, ja püüti leida üksteise nõrku kohti, kust siis vastast üllatada. Kui Randvere Harrastajatel hakkasid “kaela kandma” juba ka teised mehed, siis Coop/Mefab toetus antud veerandil suuresti Randel Päid`i skoorimisel. Kodumeeskond ei leidnudki rohtu, takistamaks viimati mainitud mängijat korvini jõudmast, ning tuli leppida 11-14 setikaotusega. Pikemale pausile läks kodumeeskond napi, 28-29 kaotusseisuga.

III veerandil suutsid randverelased taastada edu, ent kogu veerandi vältel tegutsesid õnnestunumalt siiski kaubanduskoja rüütlid, kes suutsid kaitses paremini hakkama saada. Kodumeeskonna kaitse lekkis, ja “preemiaks” 13-22 setikaotus, mis üldsummas 41-51 seadis ohtu õhtu üllatuse.

IV veerandil tuli kodumeskond platsile nagu ümbersündinud meeskond. Tundmatuseni muutunud Randvere Harrastajad näitasid, et on järeldusi tehtud, ja leitud üles ühelt poolt vastaste nõrk külg – vabavisete % – võeti Coop/Mefab järjepidevalt vea hinnaga kaitses maha. Teiselt poolt, ühise löögirusikana tegutseti rünnakutel. Coop/Mefabi häälestatus näis olevat “küll me ära võtame”, mis kajastus ka kaitsetöös. Kergelt lubati vastased viskele, ja nii see vahe sulas. Ja kuna Randvere kihelkond ajas coopilased vabaviskeid “harjutama”, siis ei tulnud ka sealt piisavalt hõlpu – 14-st 6 palli läbisid vaid rõnga. Paraja üllatuse meisterdanud Randvere Harrastajad meeskond suutis minimatši võita 29-16, ja nende õnneks piisas sellest, et napilt, aga kindlalt, võita kogu mäng tulemusega 70-67. Oli korralik õhtu!