13.vooru esimene mäng – võitjahobuseid ei vahetata!

 VS 

Teisipäeval, 05.02.2019, kell 20.30 Tallinnas, Õismäe Sportmängude Hallis, kohtusid omavahel “jäähokiklubi” LakiLakid ja kiirelt arenev Eurofasteners meeskonnad. Ühel pool siis sümpaatselt julgeid ja avangardistlikke 5 mehe kaupa vahetusi tegev kodumeeskond, teisel pool strateegidest koosneva taustajõududega külalismeeskond. Meeskonnad korra juba omavahel kohtusid, kui 69-75 kaotuse pidid vastu võtma Rein Loori kasvandikud Eurofastenersi meeskonnas. Ehk siis meeskonnad teada-tuntud üksteisele, ja uueks mänguks mõlemad satsid eelmisest mängust järeldused teinud vastase alistamiseks.

I veerand ei olnud midagi selget. Nagu esimeses omavahelises mängus, suutsid meeskonnad hoida mängu tasavägisena. LakiLakid alustasid küll paremini, 6-0 spurdiga, ent Eurofasteners lisas omalt poolt 9-0 spurdiga, ja kuivõrd edasi jaotati punkte kordamööda, siis õnneküttide tabav kaugvise tõi tabloole miniseti lõpuks seisuks 13-14, minimaalse kaotusseisu.

II veerandil jätkus mäng sealt, kust I veerand lõpetati. Jagunes punkte nii õnneküttidele, kui ka ülieurokiiretele. Võibolla just agressiivsem mängustiil Eurofastenersi poolt päädis sellega, et LakiLakide rünnakutel ei sujunud kõik sama edukalt, kui külalistel, ent paanikaks endiselt põhjust polnud. 12-16 setikaotus, ja poolajaks läksid meeskonnad puhkama 25-30 seisul. Üsna kinnine, kaitsest lähtuv, ent 5-le pealtvaatajale igav poolaeg.

III veerandil õnnestus õnneküttidel algus paremini, ja veerandaja kolmandaks minutiks olid meeskonnad viigisadamasse jõudnud. See aga võis olla põhjuseks, mis ajas Eurofastenersi tigedaks kui mesilase, sest järgnevalt 10-0 spurt külalistelt oli tõsiasi. Raskelt tulnud viigiseis oli LakiLakidel hetkega laualt pühitud, ja tuli taas tagaajaja rolli täitma hakata. Lõpus saadi küll 2 punkti võrra lähemale, ent 13-16 seisuga kaotati ka kolmas minilahing. Nii vaadati enne viimast vaatust otsa 38-46 üldseisule.

IV veerandi algul suutis LakiLakid meeskond vahe veel 6 punktini vähendada, ent siis rauges meeste jaks, ja Eurofasteners näitas, et neil on jõuvarusid rohkem, pannes 11-0 spurdiga kodumeeskonna raskesse seisu. Viimased kolm minutit mängust said õnnekütid vabaviskeid harjutada, ja kuna ka see element ei õnnestunud, siis eurofastenerlased said rahulikult lõpu mööda saata, tundmata hirmu vastasmeeskonna üllatusmomentide võimalikkusest. Kodumeeskonna 14-22 kaotus rääkis seda keelt, et mängu võiduvõtmeks võiks nimetada külalismeeskonna agressiivsem kaitse, ja samas, arvestades meeskondade esimest mängu, oli LakiLakidel kooseisus muutusi, aga teadupoolest “võitja hobuseid ei vahetata”! 40 minuti lõpuks kokku 52-68 selge kaotus õnneküttidele, ja turniiritabelis positsiooni võrra langemine, ja Eurofastenersile pügala võrra tõus pingereas.