12.vooru esimene mäng tõi uue liidri põhiturniiritabelis!

 VS 

Teisipäeval, 22.01.2019, kell 20.00 Merivälja Koolis alanud mängus kohtusid omavahel eksootilisema nimega RSK Viimsi ja õnnelikuma nimega LakiLakid meeskonnad. Sõdalased, kes ristasid piigid esimest korda sel hooajal põhiturniiri 5.voorus, kui õnneküttide meeskond võõrustas suvepealinna meeskonda. Toona õnn pöördus, ja LakiLakid pidid tunnistama RSK Viimsi paremust 57-78 seisuga. Uus aasta, uus võimalus, uus vormikõverik, ja eks paistab, mis tulemusest välja koorus.

I veerandil oli tasavägist mängu 7-nda minutini, kui 14-12 eduseisul liikus RSK Viimsi eest, ja sai minimatšis LakiLakide vastu väärt võidu, 24-16. Olulist osa selles mängis viimsilaste parem kaugvisete %, ja tabati veerandaja lõpuks 3 kaugviset õnneküttide 0 vastu. Siit see vahe ka siis sisse sirutati.

II veerandil jätkus kodumeeskonna võidumarss. Kui RSK Viimsi tegi vahetusi tasakaalukalt, et mitte rotatsiooniga head minekut rikkuda, siis LakiLakid tegid oma kuulsaks saanud hokivahetustega endale liiga, ja ka teisel veerandil ei suudetud rütmis püsida. Viimsilaste lähivisetega lõppenud rünnakud kasvatasid jõudsalt skoori, samas, kui õnneküttidel lekkis kaitse, samas ei tulnud ka rünnakul palju juurde. Seisuga 21-13 tegi ka siis criss-crossi kodumeeskond, ja randa ujuma mindi seisul 45-29.

III veerandil, tundus, et merevesi oli mõlema meeskonna mängijate tšakrad valla löönud, ja käed läksid lukust lahti. Kuna nutijoove on vallutanud ühiskonna, siis ilmselgelt vaadati ka üheskoos, või eraldi, rannaliival ka nutitelefonidest NBA nädala kokkuvõtet, sest läks suuremaks kahelt poolt andmiseks, ja kaitse unustati üldse ära. Ainus element, mida kumbki meeskond ei suutnud pikema pausi ajal kokkuvõtet vaadates ära õppida, olid vabavisked (RSK Viimsi 3-0, LakiLakid 4-1). Muidu aga, igast asendist lajatati sisse nii kaugelt kui lähedalt. Tasavägise mängu võitis siinkohal “viik”, tulemusega 22-22, mis tähendas, et viimasele veerandile läksid meeskonnad 67-51 kodumeeskonna eduseisus. Ja loomulikult, et mäng ei oleks liiga imal, siis jõujuurikad suutsid ka mõlemalt poolt korraks ühe “igaks juhuks” olukorra tekitada, mis lõppes topelt-tehnilisega.

IV veerand oli üsna samanäoline II veerandiga, viskekohtade tekitamisel ja leidmisel, ning tabamisel, ent vabavisete kategooria meenutas III veerandit rohkem. Domineerivam pool oli RSK Viimsi, ja LakiLakid püüdsid vahet mitte väga suureks ajada. Suvepealinna mehed tegid seda taas – näitasid aastate vana rasva pealt kogunenud kogemusi, ja noorte õnneküttide kiirus summutati eos, pannes nad visetel eksima, või palli kaotama. 21-14 seisuga võitis viimase veerandi kodumeeskond, ja kogu mängu tulemusega 88-65. Mängus sai kindlasti määravaks meeskondade pingi panus. Kui RSK Viimsi poolel algviisik suutis panustada 48 silma, siis vahetusmängijad tõid juurde 40 silma. LakiLakidel olid need näitajad vastavalt: algviisik 40, pink 25. Viimsilaste poolel vedas mängu Vladimir”Ma ei Vaata Kaugviskejoone Tagant Võimalust Visata” Dratšjov, 17 punktiga, ja õnneküttide poolel Kristo “Meeskonna Ihu Ja Hing” Krinpus 15 punktiga. Antud võiduga tõusis vähemalt 23-ks tunniks Liiga liidriks RSK Viimsi, nagu allolev tabel kõneleb: