9.vooru edasi lükatud mäng – ajalooline mäng, samas, kuskil pidi Achilleuse kand järgi andma!

  VS 

Neljapäeval, 03.01.2019 kell 20.30 alguse saanud mäng oli Retlar Harrastuskorvpalli Liiga jaoks taas ajalukku minev mäng, kui Sõle Spordikeskuses panid piu-pau püsti kodumeeskond KK Pelgulinn ja külalised Eurofasteners meeskonnast. Omavahel juba korra kohtuti, ja toona suutis napi edu saavutada Põhja-Eesti pealinnapoisid, kui viimase minuti ajarännakus suudeti teha minimaalsest kaotusseisust otsustav minispurt 5-0. Toona pidi Haabersti rajooni esindav Eurofasteners 58-62 seisuga andma alla. Nüüd läks hoopis põnevamaks.

I veerandil võttis KK Pelgulinn kohustuslikud juhtohjad kodumeeskonnana enda kätte. Kaitses kõva, ja ei mingeid lihtsaid korve. Samas, ei saanud Eurofasteners end üldse käima. 10 minutiga oli pelgulinlaste poolelt käe valgeks saanud juba 5 meest 9-st, sh. ka mees piiri tagant. Mees, kelle koduväljakuks on Tallinki laev, ja teeb seal omad trennid ära, et olla vormis ( Martin Hänni ). Külalistest sai käe valgeks vaid teravusi loonud Rain Põdra, ja novembrikuu draivija Rauno Rohtmets. Võrreldes esimese mängu algusega, vahe enamvähem sama, ent seekord veidi kinnisem algus, kui 12-7 eduseisuga mindi jalga puhkama.

II veerandi teemast oskab ehk kõneleda vaid vana Jumal taevas, sest kui tavaliselt vähemalt üks meeskond suudab kahekohalise skoori välja kaubelda, siis nüüd nagu meeskonnad ei tahtnud mitte rünnata, vaid ägedalt kaitses anda kuuma. Tundus, et toimus veerandaeg, kus KK Pelgulinn pani Rambo peapaela, mitte pähe, vaid silme ette, ja kogemata tabati, ning Eurofasteners mehed viskasid üldse selg korvi poole. Igatahes kodumeeskonna poolt 7-6 veerandaeg ei ole väga põnev veerandaeg. Vähemasti esimene omavaheline II veerandaeg polnud nii igav, sest suudeti topelt rohkem punkte koguda kahe mansa peale. Seega, pikemalt mängu üle järele mõtlema mindi  kuival seisul, 19-13 ( vist mingi nali ).

III veerandil tulid meeskonnad tagasi platsile, nagu ümber sündinud. Senine 20 minutit tiksungit suudeti pealtvaatajatele põnevaks muuta, ja nii mõnigi mees, kes tribüünil poolajaks uuri ketti väljutas, sai silmad taas lahti, kuna rahvas elavnes igal ruutmeetril, mida saal võimaldas. KK Pelgulinna suutis sama palju skoorida, kui poolajaga, samas, Eurofasteners pani juurde, ja iga mees, keda coach Rein Loor usaldas, pani ära. Ja juba oligi 19-23 seisuga III veerandaja lõpuks mäng põnevam. Enne viimast veerandit 38-36 seis lubas vähemasti tasavägist mängu, kuigi korvidevaeset. Varasemas omavahelises mängus oli pilt sisuliselt sama, kui kodumeeskond suutis 17-21 seisuga minilahingu kaotada.

IV veerandaeg oli taas oluliselt rohkem andmist. Kodumeeskond sai suisa 10 korda sooritada maailma kõige kergemaid viskeid – vabaviskeid, ent kuna visati vaid 60%-liselt, siis jättis see natuke lootust Eurofastenersile. 35-ndaks minutiks suutsid külalised isegi 9 punktiga suisa juhtivtöötaja rolli asuda, end KK Pelgulinn ei olnud oma lõpp-sõna veel öelnud. 9-0 spurdiga püüti külalised kinni, ja siis läks naginaks. Vabakatest suudeti ette minna minimaalselt, ent eurofastenerslased tulid kaasa, ja kuigi pelgu-poisid viimase tabava korviga asusid 2-punktilisse eduseisu, arvates, et mäng tehtud, siis Taavi Toomara, va keskjoone viskevõistluse kunn nii ei arvanud. Koos lõpusireeniga tabatud vise tõi jalule viigi, ja viis esmakordselt Retlar Harrastuskorvpalli Liigas LISAJALE!!!!! Ajalugu oli sündinud – mitte kordagi varasema 35 kohtumise jooksul pole sedavõrd tasavägist mängu olnud. 17-19 veerandajakaotus kodumeeskonnale pani nende kannatused lisaajaks proovile. 55-55 seis, ja kõik algas, nagu lahtiviskel.

Lisaajal said tunduvalt parema hingamise külalised, samas, vaevas kodumeeskonda isiklike vigade arv ja löödud olek. Ja kuigi, platsil olnud pelgulinlased püüdsid lõpuni, siis 5-12 allajäämine eurofastenersi meestele, Rauno Rohtmetsale ja päeva kangelasele, Taavi Toomarale, tähendas, et Achilleuse kand on saanud kannatada, ja leitud on haavatav koht. Uue aasta esimene üllatus oli sündinud. 60-67 skoor vaatas 45-nda minuti lõpuks tablool, liidermeeskond oli alistatud!!!