Novembrikuu parimal on Austraalia madalamate liigade kogemused!

Pildil: Novembrikuu parim Freddy Haljandi ja Retlar Harrastuskorvpalli Liiga juht Tõivu Käärik

Toome Retlar Harrastuskorvpalli Liiga “televaatajateni” ja poolehoidjateni põgusa intervjuu Novembrikuu parima mängijaga – Freddy Haljandiga.

Esmalt, põletav küsimus – kas Austraalias käisid tööl, või olid laenul korvpallimeeskonnas kuskil? Kui tööl, kas oli aega ka korvpalli kuskil mängida?
Pigem mõlemat, laenul olin sellises Perthis baseeruvas klubis nagu BC Estralia. Sai seal kahte liigat mängitud natuke üle aasta enne kui põlve vigastasin, üks neist oli Retlar liiga tasemega ja teine veidi nõrgem. Mõlemas liigas oli 4 hooaega aastas ja paus hooaegade vahel oli 2 nädalat, paar korda võitsime mõlemat liigat.
Võrreldes Eestiga olid mängud palju füüsilisemad paari murtud ribi ja sinise silmaga sai nii mõnigi kord koju mindud. Eks see tulenes sellest, et rahvusspordiks on seal rugby sarnane aussie rules football.

Millal avastasid enda jaoks korvpalli?
Umbes 7-8 aastasena, ei mäletagi kus kohast see huvi korvpalli vastu täpselt tuli aga mäletan, et selles vanuses panime sõpradega ratta velje elektriposti külge, piisavalt madalale, et välja viskaks ja seal sai igapäevaselt harjutatud palliviskamist.

Kui sa ei mängiks korvpalli, siis mis oleks see spordiala, millele pühenduksid?
Raske küsimus, ei ole kunagi millegi muu peale mõelnud. Kunagi sõitsin rulaga võib-olla siis kalduksin mõne ekstreemspordi poole samas Ameerika spordialad nagu pesapall ja ameerika jalgpall tunduvad ka huvitavad aga pole saanud neid proovida.

Kas oma korvpallihariduse oled omandanud iseseisvalt, või treeneri käe all? Kui treeneri, siis kelle?
Kunagi 10-14 aastate vahel sai Marcuse trennis käidud, Ants Vändrik tuleb ainult treeneritest meelde aga neid oli mitmeid, seal suurt arengut kahjuks polnud ja jätsin korvpalli mõneks ajaks kõrvale. Uuesti hakkasin rohkem iseseivalt korvpalli mängimas käima 19 aastaselt ja siis hakkas palli tunnetus ka tasapisi paremaks minema.

Sa oled mitmekülgne mängija – mida pead oma nõrgimaks küljeks? Vastasmeeskondadele vajalik info 🙂
Vahel tekivad nö hobuse silmaklapid pähe, näen ainult oma ette ja unustan meeskonnakaaslased ära, siis tulevad eriti rumalad otsused aga üritan pidevalt ennast selle kohapealt parandada.

Kas oma põhitöö kõrvalt on piisavalt aega korvpalliga tegelemiseks?
Töögraafik on õnneks sobilik, et õhtuti saab trenni teha. Üldine elutempo on muidu päis suur ja siis pean tasakaalustama, mõned trennid jäävad vahele aga mängudel olen alati kohal.

Kuidas jääd rahule Retlar Harrastuskorvpalli Liiga korraldusega? Ja sõnum meeskondadele, kes ehk ei julge veel liigas osaleda!
Olen liiga korraldusega väga rahul, eelmistel aastatel ainult Rahvaliigat mängides on tundunud, et natuke jääb mängudest puudu aga siin on mängugraafik väga hea kuna saab sama võistkonnaga kaks korda hooajal mängida.

Meeskonna eesmärgid sel hooajal Retlar Harrastuskorvpalli Liigas?
Arvan, et meil on piisavalt hea meeskond ja mängime alati võidu peale.

Teadaolevalt viskad ja põrgatad vasaku käega, aga kuidas on lood parema käega?
Vaikselt olen paremat kätt ka harjutanud kuna mõnes olukorras oleks mõistlikum parema käega visata, aga vasak käsi on kindlam ja mugavam. Raske on ennast praeguses vanuses ümber harjutada.