8.vooru viimane, edasi lükatud mäng – ei sündinud üllatust!

  VS 

Teisipäeval, 18.12.2018 anti kuuma Retlar Harrastuskorvpalli Liiga aasta viimases mängus, kui kell 20.00 lasti pall õhku Merivälja Kooli saalis kahe naaberkihelkonna, kuurortlinna Viimsi meeskonna, RSK Viimsi, ja Randvere kihelkonna meeskonna, Randvere Harrastajad, vahel. Kui esimese mängu põhjal olid supelranna härrad Viimsist kindla võidu oma kontole poetanud, 86-51 võiduga, siis teine omavaheline kohtumine andis rohkem võitluslikkust ja vaatamist.

I veerand algas erinevalt esimesest omavahelisest mängust, võitluslikumalt. Ei olnud suure Peetri ja väikese Peetri nähtust. Esimeses mängus otsustas RSK Viimsi sisuliselt mängu, 25-8 võiduga, ent nüüdses mängus pani Randvere Harrastajad kaitse paika, ja vaid minimaalse eduga, 15-14, suutsid päevitajad kodus esimest 10 minutit alustada.

II veerandil oli viimsilastel taas pusimist, Randvere Harrastajad suutsid taas üsna korraliku kaitsepartii teha, ent rünnakul skoorimisega oldi hädas. Eelmises omavahelises mängus oli üsna lahtine, kaitseta korvpall, kus RSK Viimsi võitis 22-20 lahingu, ent nüüd suudeti ise ka kaitses paremini hakkama saada, ja oli ka õnne, et randverelased vabavisetel eksisid (8/2 vaid). 14-8 skooriga lõpetati teine 10 minutit, ning mindi, kes randa ujuma, kes hostelisse puhkama, kes korraks kodus leiba luusse laskma, poolajaskooriga 29-22.

III veerand oli taas, nagu öö ja päev, võrreldes esimese mänguga. Kui esimeses mängus oli Randvere Harrastajate kolmas veerand nagu esimene veerand, siis antud mängus anti RSK Viimsile korralik lahing, mis suisa võideti. Küll minimaalselt, aga võit on võit. Kodumeeskonna väristatud visked napist edust päädisid 18-19 kaotuse, ja enne viimast setti alustati seisul 47-41.

IV veerandil siiski imet ei juhtunud. Esimese mängu viimasel setil korralikult vastu hakanud (kaotades 15-16) randverelased ei suutnud seekord end kokku võtta. Oli häda vanusepiirides, kus vererõhk laes, või oli see piimhappe kõrged näitajad, või teab mis, aga RSK Viimsi lõpu ponnistustele vastu ei saadud. Marulises tempos suutis kodumeeskond lõpu hakul teha 9-0 spurdi, mis oli otsustav, ning Randvere Harrastajatele palju võimalusi ei jätnud. Seisuga 22-12 lõpetati minimatš, ja koju ära mineku ajaks oli seisu lõppnumbrid 69-53. Aga oli vaatamisväärne mäng, kus vanameister Reigo Roos näitas, et hakkab vormi kõrgpunkti saavutama.

Sellega lõppesid ka Liiga 2018 aasta mängud, ning järgmised mängud juba aastal 2019.