9.vooru teine mäng – ei tasu ikka Olerexi viimasel veerandil sööma minna!

  VS 

Neljapäeval, 13.12.2018, toimus Retlar Harrastuskorvpalli Liigas taasnägemiserõõm kell 17.30 Õismäe Sportmängude Hallis kahe sümpaatseid esitusi pakkuva meeskonna vahel. Sinises nurgas poksija Jänes ehk Coop/Mefab meeskond, ja punases nurgas poksija Hunt ehk BC Sulev. See polnud meeskondade esimene kohtumine, sest Liiga teises voorus tehti omavahel esmatutvust, ja siis suutis kaubanduses kõva käpp aka Coop/Mefab võõral väljakul vaatamata Sulev Reinpuu taktikepi all vastupanu osutanud sulevlaste ponnistustest, mängu võita 27 punktiga, 79-52. Küll aga ei tähenda see, et teises mängus asjad sama kindlalt paigas. Siiski, favoriidiks võis kaubanduskoja liikmeid pidada.

I veerand algas kodumeeskonnale soodsalt – alustati küll tasavägiselt, ent peale 6-ndat minutit hoidis Coop/Mefab kaitses kõva, ja BC Sulevi lahtine mäng ei toonud tulemust. Rünnak rünnaku järel jooksis liiva. Nii ei suudetudki kodumeeskonnale kohale jõudnud kuue mängumehe toel veerandaja teises pooles ohtlikuks saada, ja kodumeeskond võttis selge 16-6 minilahingu võidu. Seekord olid sulevlased siiski rohkem valmis, kuna esimeses mängus lubati vastastel visata 28 silma, oma 15 vastu.

II veerand oli täis positiivseid üllatusi aastast 1956 tegutsema hakanud BC Sulevi jaoks. Täpsemalt – suudeti Coop/Mefabiga sammu pidada. Kodumeeskond püüdis eest minema purjetada, ent alati oli sulevlastel vastus olemas. Nii pididki meeskonnad leppima minilahingus viigiga, 12-12, ja Õismäe Olerexi mindi kõhtu kinnitama seisul 28-18. Esimeses omavahelises kohtumises suutsid coopilased 2 punktiga, 12-10, võita teises veerandi, aga toona pigem tugevama teise 5 minutiga.

III veerand algas sedasi, et hetkeks kostitasid meeskonnad üksteist viisakuskorvidega, siis lõi Coop/Mefabil klapid kinni Olerexi hotdogid, ja BC Sulev sõudis rahulikus bobmarleylikus tempos 10-0 üllatusspurdiga otse kodumeeskonnale järgi skooris. Ja kuigi sellepeale kodumeeskond reageeris 1-0 “spurdiga”, suutis imekombel veel ühe minispurdiga BC Sulev juhtima asuda, 36-33. Pall on ikka jõhkralt ümmargune. Siis aga tundus, et Coop/Mefabi meeste hotdogid olid seeditud, sest veerandaja lõpus suudeti end kokku võtta, ning 8-0 minispurdiga asuti ise enne viimast veerandit eduseisu. Minilahing küll kaotati 13-18, ent siiski üldskoor oli kodumeeskonna kasuks 41-36. Omavahelises esimeses mängus coopilased sedasi end uinutada ei lasknud – toona võeti 21-10 minimatši võit.

IV veerandil juhtus nüüd siis täiesti pööraseid asju. Kohati tundus, et Coop/Mefab ründas, ja kaitses oli vastu seismas vaid Retlar Harrastuskorvpalli Liiga peakohtunik Reimo Luht, ning BC Sulev otsustas minna Olerexi tanklasse maitsvaid wrappe ja Krakovi vorsti sööma. Kui algul tundus, et kõik mehed läksid, siis tegelikult see käis vist BC Sulevil vahetustega, sest Janno Bremann otsustas Reimo Luhtiga algul jagada kaitse ja rünnaku ära, kostitades 5 minutiga Coop/Mefabit 3 korviga. Coopilased nägid ränka vaeva, et viie mehega mees kinni võtta, samas, ise rünnakutel lustides. Oli näha, et nii Sven Pitkve kui Timo Kark olid delfiini ujumise stiilis otsustanud pealeviskeid sooritama hakata – mõnusa sujuva kaarega kaugvisked…tabati eksimatult sealjuures. 10 minutiga 8 kaugviset – pole paha. Peale viiendat minutit tuli tagasi Viljo Trutsi, ja otsustas Janno Bremanni välja vahetada…tegi ka paar õnnestunumat liigutust rünnakul, ja kui ülejäänud mehed ka tagasi jõudsid “õhtusöögilt”, suudeti veel üks korv “laduda” kodumeeskonnale. Kui esimeses omavahelises mängus suutis Coop/Mefab võita minilahingu 18-17, siis nüüd, kus sulevlased lasid head ja paremat maitsta Olerexis ajal, mil coopilased ründasid, võitis kodumeeskond 42-12!!!!!!!!!!!!!!! Lõppseis seega tablool 83-48 kodumeeskonnale.

Näiteks ei ole suutnud BC Forwards/Retlar Legends/35+ Eurofastenersi vastu isegi niipalju punkte visata, kui Coop/Mefab  BC Sulevi vastu viimasel veerandil.

Samas, ei suutnud BC Forwards/Retlar Legends/35+ Coop/Mefabi vastugi rohkemat 40 minutiga, kui coopilased sulevlaste vastu 10 viimase minutiga.

Nagu ei suutnud ka KK Pelgulinna vastu BC Forwards/Retlar Legends/35+ rohkem, kui 42 punkti.

Tundub Coop/Mefabi poolt natuke ebareaalne, ent..pall on ümmargune, ja iial ei tea, mis juhtub…kui Olerexi sööma minna!