9.vooru esimeses mängus koduväljaku eelis ei lugenud suurt midagi!

  VS

Esmaspäeval, 10.12.2018 kell 19.00 Karulaugu Spordikompleksis rullus lahti vaatemäng, kus Randvere kihelkonna omad poisid Randvere Harrastajad nime all võtsid vastu Lääne-Tallinnas baseeruvat (kodusaali järgi) LakiLakide combo. Esimese omavahelise mängu järel, mis peeti 9.10.2018, ja mille üsna tasavägiselt kulgenud mängu võitis kodumeeskond LakiLakid, seisuga 57-51, võis eeldada, et ka teine mäng tuleb korralik andmine. Siiski-siiki…

I veerand oli koduväljaku eelise vääriline. Randvere Harrastajad said minema natuke unisemalt, kui veerandaja poole peal oli -3, kuid glamuurne 9-0 spurt viitas sellele, et lebolt ei saa keegi midagi. Ja kuigi LakiLakid ajasid põsed punni, ja pingutasid, suutis Kirde-Tallinna sats end kehtestada, ja koduväljakul esimese minilahingu võita 19-16 seisuga. Ehk sisuliselt samad jutud, mis esimeses omavahelises mängus, kodumeeskonnale soodsad jutud.

II veerandil, kui esimeses mängus oli lahingut korralikult, ja midagi ei kinkinud kumbki meeskond, siis nüüd lasid Randvere Harrastajad tuled maha, viskas kossuvormid seljast, tõmmati Jõuluvana kostüümid selga, ja diskotulede sähvides jagati heldelt vastasele võimalusi oma korvi ründamiseks. LakiLakid ei olnud ka kitsid, ja kinkisid vastu “paki”. Kui mini-jõulupidu läbi oli, vaatasid veerandajatablool vastu 8-27 numbrid, ning poolajale läksid meeskonnad 27-43 seisul.

III veerandil, kui analüüs oli tehtud, tulid meeskonnad tagasi eeldatavalt tagasihoidlikumalt, ja kontrollivamalt. Ent ei midagi sellist. Kodumeeskond hakkas väsimatult taga ajama õnnekütte, õnnekütid sama kiirelt, ja kiiremini, pagesid eest. Vanade meeste kogemused jäid alla noorte kiirele tempole, ja 17-27 kaotus oli reaalsus. Viimasele veerandile vastu minnes ei midagi rõõmustavat, 44-70 seis jättis vähe lootusi.

IV veerandil läks laadaks ära. Meeskonnad unustasid kaitses mängimise, ja samas, eriasenditest tabati igasuguseid huvitavaid viskeid. Randvere Harrastajad panid sisuliselt iga viske kotti, aga LakiLakidel oli ka oma sõna igale korvile öelda. Publikule huvitav veerandaeg, mida ei saa öelda meeskondade omavahelise esimese mängu viimasele veerandile tagasi vaadates (13-11 Lakidele). Kuigi kodumeeskond eesotsas Andres Uuetoa`ga pingutasid lõpus korralikult, siis ei olnud see piisav, et veel üks minilahing õnneküttidelt kätte saada. 24-26 veerandaeg, ja kokkuvõttes sauna-Leili sahmakas 68-96 seisuga lahkus kodumeeskond Randvere kihelkonna pealtvaatajate eest dushiruumi. Esimese mängu -6 oli teises mängus -28 peale kasvanud, nagu börsiindeks TALSE.