7.vooru kõik palad teie ees – sellega on Retlar Harrastuskorvpalli Liiga põhiturniiri selgroog murtud, sisuliselt!

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga 19.11-25.11 nädal oli taas täitsa aktiivne, kui 7.vooru mängud peeti vaid kolme päeva jooksul. Samas, teisipäeval, 20.11, oli korraga tules suisa 3 paari ja neljas paar kohtus neljapäeval, 22.11.2018.

  VS 

Teisipäevased, 20.11.2018 kuupäevased mängud tõmbas käima kell 20.00 Merivälja Koolis turniiritabeli teine meeskond RSK Viimsi ja tabeli viies meeskond Eurofasteners. Arvestades meeskondade mängijate natuure, siis oli keeruline favoriiti välja tuua. Mõlemad meeskonnad on suures osas juba aastaid kokku mänginud, koosseisudes on vähe muutusi toimunud sel hooajal.

I veerand oli korralik andmine mõlemalt poolt. Sisuliselt iga mees, kes platsil käis, sai käe valgeks. Tasavägisest veerandajast annab aimdust ka asjaolu, et 12 korda vahetus liider. RSK Viimsi mängis rohkem teravuste peale, samas, kui Eurofasteners ehitas rünnakud vabalt positsioonilt visetele. Napilt kaotas kuurortlinnaosa meeskond külalistele, 19-20.

II veerandil jätkas RSK Viimsi sealt, kus esimesel pooleli jäi. Teravus, keskpositsioon, ja sekka ka üksikud kaugviskesooritused. Samal ajal, Eurofastenersi kaugvisked olid neid maha jätnud, ja nii püüti siis samuti korvi rünnates vabavisetega rehabiliteerida skoori. Ent, vabavisetega skoori ei kasvata, ja nii saigi kodumeeskond päris arvestatava vahe, 23-14 veerandaja võiduga, ja puhkama mindi pikemaks ajaks 42-34 seisul.

III veerandil oli taas üsna tasavägine heitlus, kui viimsilased tänu ühele 5-0 minispurdile suutsid vahet veerandaja kokkuvõttes enda poole veelgi kallutada. Ja kuigi eurokad osutasid südi vastupanu veerandaja lõpus, kolme kaugviskega, oli siiski kodumeeskonnal 17-13 veerandaja võit paljulubav. 59-47 seisuga mindi vastu viimasele veerandile.

IV veerand oli RSK Viimsi poolt pigem nagu maitsestamata jogurt – midagi erilist korda ei saadetud rünnakul, seda vist ennekõike eduseisust tulenevalt. Samas, külalised Eurofasteners meeskonnast püüdsid, nagu “meeleheitel koduperenaised”, vastastele järele jõuda. Püüti teravustega korvi alt lihtsaid korve saada, aga kodumeeskonna mängutarkus saatis fastenersid pigem vabaviskeid sooritama – ja seda põhjusega. Nagu “elevant oleks meestele käele astunud”, võiks Eurofastenersi viimase veerandi vabavisete protsendi kokku võtta. Teenitud 13-st vabaviskest suudeti tabada vaid 3. Eelnevatel kolmel veerandil oli vastav näitaja 16-st 10. Seega, kuigi minilahingu viimsilased kaotasid, 12-14, siis kogu mäng ikkagi võideti, tulemusega 71-61.

 

  VS 

Teisipäeval, 20.11.2018, kell 20.10 algusega, toimus Liigas teinegi kohtumine, ent Tallinna Südalinna Koolis. Vastamisi olid meeskonnad, kes esmakordselt kohtusid omavahel siis, kui veel “mammutid elasid”. 2006/2007 hooajal, kui BC Forwards/Retlar Legends/35+ (tol ajal BC Forwards) ja KK Pelgulinn (tol ajal üks absoluutselt teine meeskonna nimi) kohtusid, oli see foorwardslaste jaoks meeskonnana esimene ametlik mäng üleüldse. Ja kui algselt olime rivaalid, siis aja jooksul said kahe meeskonna mängijatest väga head sõbrad, ja seda siiani. Ent see ei tähenda, et korvpalli väljakul midagi üksteisele lihtsalt annaks – ent austus üksteise vastu on väga erakordne sellegi poolest. Ja sellest tulenevalt ka väike ka 12 aastat hiljem üks ühispilt, et 12 aasta pärast taas oleks, mida meenutada.

No näiteks kodumeeskonnas nr.10, nr.75 ja nr.88, ning külalismeeskonnas nr.8 ja erariietega pildile sattunud – need on ikka jõhkrad vanad. Igal vastasel on privileeg, kui saab neid legendaarseid kujusid kaitses peale võtta!

I veerand valitses BC Forwards/Retlar Legends/35+ rünnakul selline tavaline PÕUD. Asi, mille peaks ümber ristima sidesõnaks, sest seda on juba liiga palju vaja kasutada kodumeeskonna puhul. Paremini, ja enesekindlamalt tegutses KK Pelgulinn. Vuhisesid, nagu Stroomiranna tavaline tuul, foorwardslaste ümber, tekitades kodumeeskonna mängijate kaitses segadust. Esimene minikaotus kodumeeskonnal kirjas, 6-17 seisuga.

II veerandil olid foorwardslased küll edukamad nii rünnakul, kui ka kaitses, ent Põhja-Tallinna pealinlastele lubati siiski natuke liiga palju vastu visata. Ehk ka teine minimatš kaotati, aga tublimalt, 10-15. Pikemale pausile läksid külalised suveräänsete liidritena, 32-16 eduseisuga.

III veerandit alustas paremini KK Pelgulinn, lüpstes BC Forwards/Retlar Legends/35+ mehi 9-0 spurdiga 3 minuti jooksul. Kuigi tundus, et rong on kodumeeskonna jaoks juba läinud, hakkas siiski toimuma. Seisul 17-41 läks võistluseks, kes saab rohkem vastaseid vabaviskejoonele saata. Foorwardslastel “õnnestus” see paremini. 7 alles jäänud minutiga käisid foorwardslased vabaviske joonel vaid 4 korda, sooritades vabakaid 8/5, samas, kui pelgulinlased 6 korda, sooritades vabaviskeid 12/2!!!!! Ehk tänu sellisele olukorrale lõikas kasu BC Forwards/Retlar Legends/35+, libistades end veerandi lõpuks KK Pelgulinnale lähemale. Veerandaja kodumeeskond kaotas, 12-15, ent vahe suudeti mängida 19 silmale, 28-47.

IV veerandil, kui kolmanda veerandaja valguses, tundus, et lootus veel kodumeeskonnal püsib, pani KK Pelgulinn lintmakis käima Põhja-Tallinna loo “Per aspera ad astra”, ja küttis BC Forwards/Retlar Legends/35+ pundile 6 minutiga 13-0 sauna. Kodumeeskonnal vajus korraks lõug vastu maad, kuid siis pühiti tolm vormidelt, ja otsustati väärikalt vähemasti lõpus vastupanu osutada. Inetuks muutunud seis 31-60 suudeti mängu lõpuks siiski soliidsemaks mängida, 14-7 lõpuponnistusega. 14-20 kaotus veerandajal tähendas kodumeeskonnale kogu mängu arvestuses kaotust 42-67, mis oli hetke seisu arvestades aus tulemus.

Kohal käis ka Liiga staarfotograaf, Liina Käärik, talletades ajalukku ka galerii mängust! Ja üldse, seni toimunud mängudest on valikuliselt leitavad galeriid SIIN!

 VS 

Teisipäeval, 20.11.2018, kell 20.45 algusega Õismäe Sportmängude Hallis rullus lahti kolmaski stsenaarium, kui mõõtu võtsid omavahel LakiLakid ja BC Sulev meeskonnad. Ka selline omaette ajalooga meeskonnad, kes pusinud juba mõned aastad omavahel erinevatel “väljanäitustel”.

I veerandil rõhus LakiLakid meeskond rünnakule, ja kaitse tuli ise järgi, samas, BC Sulev püüdis oma rahuliku tempoga kaitsest rünnakule kulgeda. Kuna õnneküttide tempo oli natuke liiast sulevipoegadele, siis oli loogiline, et kiiremaid rünnakuid sooritav LakiLakid meeskond suutis ka rohkem skoorida, samas, ei saa kurta, et BC Sulev ei kasutanud oma rünnakuaegu maksimaalselt ära. 24-14 võitis kodumeeskond veerandi, sisuliselt 100%-se tabavusega.

II veerandit 11-0 spurdiga alustanud õnnekütid näitasid, et juhuse hooleks midagi ei jäeta. Kuigi Sulev Reinpuu hoolealused vastasid minispurdiga, ei andnud see sulevlastele võimalustki, sest 9-0 spurt lakilakidelt kõneles selgelt, mida kodumeeskond taotles. Edasi kulges siia-sinna punktide mäng, ent 30-13 lahingu võiduga kulges kodumeeskond “sõja” võidu suunas. 54-23 seis seda eeldas, pikemale pausile minnes.

III veerandil oli sündmusi vähem. LakiLakid üritas kaitses kõva hoides lämmatada BC Sulevi rünnakud, BC Sulev samas üritas rünnakul võimatut, ja samas, hoidis ka taga asjad puhtana. Võitluslik viik 12-12 ei muutnud skoorilises vahes üldse mitte muffigi. Enne viimast veerandit LakiLakidele 66-39 edu.

IV veerandil läks õnneküttide käsi väga kindlaks, joonis väga lahtiseks, sama võiks ka öelda sulevlaste kohta, arvestades nende eelmisi veerandeid. Vahe tlikus, vaikselt, aga kindlalt, suuremaks, 6-nda minutini, ja siis BC Sulev väsis täielikult.  21-2 lõpupingutusega pani LakiLakid meeskond BC Sulevil pea ringi käima, ja lõpetati külaliste piinad, 100-55 seisul.

  VS 

7.vooru viimase paarina kohtusid neljapäeval, 22.11.2018 kell 17.30 Õismäe Sportmängude Hallis seni 4 võidu ja 2 kaotusega alustanud Coop/Mefab ja kuueast mängust ühe võidu, samas mitu nappi kaotust saanud Randvere Harrastajad meeskonnad. Arvestades külalismeeskonna südikust tugevate vastu, ei olnud võimalustki panustada kodumeeskonnale.

I veerand oli ühest küljest minispurtide veerand, samas võrdne-võrdse mäng, Coop/Mefab sai peale külaliste esimest korvi paisu tagant paremini minema 7-0 spurdiga, ent Randvere Harrastajad tegi seepeale oma seti korralikult, vastates 8-0 spurdiga. Ent see ärgitas kodumeeskonda, kellele jäi veerandaja lõpuks oma sõna öelda, 5-0 spurtiga. Kokkuvõttes 12-11 võit kodumeeskonnale.

II veerandil kruviti mõlemalt poolt pinged üles. Punkt-punkti mängus suutis Coop/Mefab veerandaja lõpus sirgetel jalgadel kaitsega anda ära +3 eduseisu, ja Randvere Harrastajad said 15-12 veerandaja võidu, ning poolajale vastu minne 26-24 edus.

III veerandil, kui Randvere kihelkonna härrad alustasid kaugviskega, rebides vahe 5-punktiliseks, läks kaubanduskoja liikmetel hari punaseks, ja lükati nitro-nupuga lisakäik sisse. 8-0 spurdiga suudeti ise liidristaatus kätte võidelda. Vahepeale pakuti vahepalaks viisakus žeste kordamööda korvidega, ja kui siis spurtima hakati, siis ikka ja jälle mõlemalt poolt. Randvere Harrastajad panid 5-0 spurdiga end tagasi liidripositsioonile, et Coop/Mefabi muljetavaldavam 7-0 spurt alates 9-ndast minutist viis nad siiski veerandaja võidule 19-13, ja enne viimast veerandit 43-49 eduseis andis neile kerge eelise.

IV veerandil jätkas Coop/Mefab sealt, kus III veerandi lõpus pooleli jäädi. Kuuendaks minutiks muljetavaldav 15-0 spurt viis nad Randvere Harrastajatest juba 19 silma kaugusele. Ja kuigi vanemad härrad püüdsid hingeuks joostes olukorda päästa, ei päästnud neid ka Viimsi Spa`s päevast päeva taastumine. 22-11 veerandaja võit tähendas Coop/Mefabi jaoks seda, et mängu lõppedes särasid tablool 65-50 numbrid nende kasuks. Randvere Harrastajad andsid taas tubli lahingu, ent peavad nüüd alpilaagris olles oma kestvusele rõhku panema.