6.vooru avamäng – Koit ja Hämarik!

  VS 

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga kuuenda vooru avamängus sai näha taas üht põnevat mängu, kus korve laoti mõlema meeskonna poolt igast asendist, ja näidati, et kaitse pole mingi korvpalli osa. NBA-stiilis mänguga said mõlemad meeskonnad ilusad ümmargused numbrid kokku. Antud võitluspaari võiks julgelt nimetada “Koit ja Hämarik duelliks”, kuna tõenäoliselt need kaks meeskonda poleks Retlar Harrastuskorvpalli Liiga tekkimiseta ealeski üksteiseni jõudnud – üksteise vastu paremust proovile panna saanud.

Teisipäeval, 13.11.2018 kohtusid kell 20.00 Merivälja Kooli huvitava arhitektuuriga saalis RSK Viimsi ja BC Sulev ehk siis Koit ja Hämarik. Favoriitidena kindlasti kodumeeskond, kuid ka külalismeeskond on näidanud, et nendes on sisu, ja hooaja edenedes nende mängupilt paranenud. Ei ole mingi lihtne meeskond see Sulevi punt.

I veerandi poole peale oli asjad täiesti lahtised, kuna kumbki meeskond ei soovinud vist etteotsa astuda, et teine meeskond saaks tuulest välja tulla, ja võtta taktikaline võit. Siis aga tegi tempomuutuse RSK Viimsi meeskond, millele ei suutnud koheselt BC Sulev vastata, ja vahe kärises juba nö. “4 suusapikkuse” jagu. 8-0 spurdist suutsid Sulev Reinpuu (liiga vanim mängija – vaadake härrase vanust) õpilased küll tagasi võtta 5 silma, ent valus kolmene oktoobrikuu “puttijalt“, Rivo Talviselt, lõpetas siiski veerandaja 23-17 kodumeeskonna kasuks.

II veerandile tulid meeskonna vastu äratundmatuseni muutunud taktikatega. Kuurortlinna mängumehed otsustasid tempo lakke kruvida, ja “ainult” 2 korda 8 minuti jooksul pidid sulevlased tunnistama, et “tigu pani viuhti jalgevahel läbi”. Nimelt alustas kodumeeskond 11-0 spurdiga, siis lubati sulevlased ka korraks korvini, ja et ikka asi kindel oleks, tegid rannalõvid Viimsist veel ühe tugeva etteaste – 13-0 spurdiga otsustati veerandaeg. Kuigi lõpuks sai BC Sulev tagumised jalad ka alla, piisas sellest RSK Viimsile, et 32-12 veerandaja võiduga soodne seis poolajaks tekitada. Pikemale pausile minne oli seis 55-29.

III veerandil, puhkepausilt naastes, oli RSK Viimsi endiselt “äksi täis” (aktsiooni täis), ja suurendasid vahet opponentidega juba 30-punktiliseks. Siis sai BC Sulevil mõõt täis, ja korraliku lõpu-pingutusega suutis Sulev Reinpuu oma hoolealused oma taktikepi all muljetavaldava lõpu teha veerandil. Tehti 12-0 spurt, mis on BC Sulevi puhul isegi mitte niivõrd üllatus, vaid pigem tubli sooritus. Kodumeeskonnal oli esimene minimatši kaotus fikseeritud, sest 13-19 lõpetati veerandaeg, ja enne viimast veerandit 68-48.

IV veerandil käis sisuliselt kahemehe saega, rahvakeeli “sulle-mulle saega”, punktide jaotus. Ühele poole, teisele poole, pandi taas korralik raketi sadu püsti. Kui RSK Viimsi suutis 22 silma visata, siis BC Sulev ei jäänud lahjemaks, visates sama arvu punkte. Ehk siis, 22-22 veerandajaga, lõpetati rannalõvide võiduga mäng, 90-70 skooriga. Kui RSK Viimsi poolel jaotus lõviosa punkte kolme mehe vahel, siis BC Sulevi eest suutsid suisa 5 meest üle 10 punkti meeskonna kontosse panustada. Antud meeskonna atra vedas oktoobri kuu parim “draivijaArne Liim.