4.vooru kolmas mäng – kodumeeskond näitas kaitset!

VS 

Neljapäeval, 25.10.2018, toimus Järveotsa Gümnaasiumis algusega kell 19.30 mäng Eurofasteners ja Randvere Harrastajad meeskondade vahel. Kuigi favoriitideks peeti Eurofastenersi, tundus, et Randvere Harrastajad võivad üllatada, arvestades eelmisi mänge Retlar Harrastuskorvpalli Liigas.

I veerand kulges Eurofastenersi domineerimisel. Alustati sellise tempoga, nagu tavaliselt Retlar Harrastuskorvpalli Liigas ikka – ühe meeskonna minispurdiga, kuna teisel meeskonnal liigesed pole veel soojaks saanud. Siis ärkas ka Randvere Harrastajad meeskond, ning pilt muutus tasavägisemaks. Algse 7-0 spurdi pealt suutis kodumeeskond veerandaja võita, 15-7.

II veerandil vahetati alguses skooripunkte kordamööda, ent veerandi teine pool kuulus Eurofastenersile. Lühikese pingiga Randverest Õismäele “Randvere Reisid” lennukiga lennanud vanemad härrasmehed leidsid viimase 5 minutiga vaid korra palli tee korvi. Fasteneeride 8-0 spurdile suutis vastata vanameister Tanel Raig, kuid viimane sõna jäi siiski kodumeeskonnale. 19-10 veerandaja võiduga mindi pikemale puhkepausile Eurofastenersi edus 34-17.

III veerandaeg oli ilmselt Piimhappe veerand, sest, kui Eurofasteners 5 minutiga suutis 11 punkti tabada Randvere Harrastajate 0 vastu. 6 mehega Randvere Harrastajad meestel oli piimhape jalgadesse jõudnud, ja ei saadud kuidagi liikuma. Ja et sellest veel vähe oleks, ajasid eelpool mainitud vanameistri 2 teenitud-tabatud vabaviset kodumeeskonna herilase moodi tigedaks, ja nõelati veel 9-0 spurdiga. Lõpus kodumeeskond rahunes, ja randverelased said lõpuks ikka oma kahe-kohalise skoori veerandist kätte. 25-10 kodumeeskonnale, ja üldskoor 59-27.

IV veerandil oli korve igale maitsele – kes tahtis, ladus kolmeseid, kes soovis, sai vabaviskeid harjutada, ja kes kogemusi kasutas, tegi keskpositsioonilt või korvi alla lõigetest lihtsaid 2-punkti sooritusi. Vahepeal juba kustumise äärel olnud Randvere Harrastajad said veerandi võidu kätte (13-12), ja näitasid, et oskavad väärikalt kaotada. Lõppseis Eurofastenersi meeskonnale numbritega 71-40. Seis, mida ei oleks esmajoones pakkuda, aga pall on ümmargune.