3.vooru kolmas mäng – mis see nüüd siis seal toimus?

  VS 

Teisipäeval, 16.10.2018, alustati kell 20.10 teise mänguga. Sel ajal, kui Kaks Kanget Viimsis mõõtu võtsid, kohtusid Tallinn Südalinna Koolis BC Forwards/Retlar Legends/35+ ja Eurofasteners korvpallisõbrad. Need meeskonnad on üks tõenäolisemalt suuremaid “internatsionaal-paare”, just omavahel kohtumiste arvu osas. BC Forwards/Retlar pole vist trennegi teinud läbi aegade niipalju, kui Eurofastenersiga lahinguid pidanud.

I veerand ei näidanud mingeid märke sellest, et vastased üksteist justkui ei oleks väärinud. Kodumeeskond BC Forwards/Retlar Legends/35+ tegi oma tavalist. Põud vastaste korvi sahistada kestis pikad 4 minutit, samas, kui Eurofasteners alustas juba esimesel minutil ilusa rünnaku korviks vormistamisega. Siiski, nagu lugupeetud korvpallilegend Andres Sõber ütleb, “kaitses kõva”, ja seda foorwardslased ka suutsid. Kuid rünnak ei olnud sedavõrd õnnestunud. Ent, ei midagi hullu, veel. 9-15 kaotas kodumeeskond esimese veerandi.

II veerandil oleks BC Forwards/Retlar Legends/35+ justkui Tivolisse sattunud. Nüüd hakkasid asjad juhtuma. Eurofasteners hakkas fastimalt suruma kaitses, fastimalt lahendama rünnakuid, foorwardslaste jaoks hakkas karussell nii pead ringi ajama, et üks eksimus teise järel, ja piltlikult öeldes, sihiti juba väljaku küljekorve, ja samas, lihtsam oli pall vastastele anda, kui sellega ise midagi teha. Eurofastenersi veerandaja “spurdid”: 8-2, 6-4, ja siis igaks juhuks veel lõppu 14-0. BC Forwards/Retlar Legends/35+ oli hetkega leidnud end ca 30-punktilises kaotusseisus. Veerandaeg 6-28, ja pikemale pausile mindi 15-43 seisuga.

III veerandaeg kulges küll foorwardslaste jaoks eelmise veerandiga samas rütmis, kuid vastaste tormilisi rünnakuid suudeti seekord rohkem tõrjuda. Oli juba natuke mängu moodi. 6-12 veerandajaga saadi aru, et tegelikult Tivolis käima ei pea, ja kannatab mängida küll.

IV veerand pakkusid BC Forwards/Retlar Legends/35+ mängijad juba korralikku vastupanu, kui  kohmaka alguse järel suudeti siiski mehestuda, ja Eurofastenersiga sammu pidada. Kuigi Eurofasteners võitis sõja, said foorwardslased oma mini-lahingu võidu kätte, 11-10 veerandaja tulemusega. Kogu mäng siiski 32-65 tulemusega kaotati.

Mängujärgselt oli tunne, nagu väikse lapse käest oleks komm ära võetud. Ja kui kunagi legendaarse Eesti jalgpallikoondise tipuründaja Indrek Zelinski kohta käis ütlus: “kuidas ta poole oma karjäärist oli suluseisus”, siis BC Forwards/Retlar Legends/35+ meeskond võib kirjutada antud mängust raamatu “Kuidas me 40 minutit ainult kaitsetsoonis olime”.