3.vooru teine mäng – Kaks Kanget Viimsis!

  VS 

Teisipäeval, 16.10.2018, algusega 20.00 visati pall mängu Merivälja Kooli huvitava kujuga saalis. Kohtusid kaks tulist rivaali, RSK Viimsi ja KK Pelgulinn. Liiga korraldajad palusid enne mängu abi sensitiividelt, püüdmaks favoriiti paika panna, aga isegi loitsud, tarot kaardid, ja muu sellise kaasamine ei andnud vastust. Seega selgus favoriit alles 40 mänguminuti järel.

I veerandit alustas bravuurikamalt kodumeeskond. Viimsilased alustasid mängu tabava keskpositsiooni viskega, seejärel lubati “Kopli pealinna” meestel ette rebida, kuid veerandaja kaheksandal minutil suudeti teha 10-0 spurt, ja väikesele pausile mindi 18-12 eduseisus.

II veerand – ilmselt ajas RSK Viimsi meeskond esimese veerandi spurdiga “harja punaseks” KK Pelgulinn meestel, kes “tegid vastu”.9-0 spurt pelinnlastelt, ja tasa peli oli reaalsus. Edasi kulges mäng punkt-punkti rütmis, samba rütme visati vahele. Kodumeeskond RSK Viimsi oli avaveerandi edu käest andnud, kaotades veerandi 12-20, ja poolajaseis 30-32. Meeskonnad väärisid üksteist täielikult.

III veerandi algus läks samas rütmis II veerandaja lõpuga, siis aga mingi asi ärritas KK Pelgulinn meeskonda, ja nad nõelasid valusalt, 11-0 spurdiga. RSK Viimsi kukkus ilmselt “tagumistele põskedele”, sest 34-38 kaotusseisust oli hetkega saanud 34-49 kaotusseisuks. Arvestades mängu senist kulgemist, ei olnud iseenesest veel viimsilaste jaoks midagi kadunud, aga olukord oli raske. Veerandaja lõpuks suudetigi tänu kahele tabavale kaugviskele kaotuseisu numbreid väiksemaks muuta, ent 14-21 veerandaeg ei tõotanud siiski midagi head.

IV veerandil suutsid RSK Viimsi mehed 6 minutiga kaotuseisu veelgi vähendada, jäädes vaid 6 silma kaugusele, ent siis, tundus meestel “bensiin” või “diisel” paagist otsa saanud olevat. KK Pelgulinn meeskonna vaimne liider Erkki Kasenurm üllatas kõiki, tõenäoliselt ka oma meeskonnakaaslasi, tabava kaugviskega (kust see siis nüüd tuli?), rebides vahe tagasi kümnele punktile. Lõppu veel punkte ühele poole, ja teisele poole, veerandaeg kodumeeskonna poolt vaadatuna 14-17, ja kogu mäng 58-70.