3.vooru esimene vastasseis Randvere Harrastajad vs BC Sulev – kogu küla oli kokku aetud!

Esmaspäeval, 15.10.2018 kell 19.00 rulliti Retlar Harrastuskorvpalli Liigas lahti liiga põhiturniiri kolmas mängude voor Karulaugu Spordikeskuses. Vastasseis Randvere Harrastajate ja BC Sulevi vahel oli nii põhimõtteline, et Randvere Harrastajad olid mängule kaasanud kogu küla, kui protokollile pilk peale heita. Selgus, et Sulev Reinpuu kasvandikud olid sellele heakskiidu andnud, ja sedasi, teadmata täpselt, kas kuue või seitsme mängijaga, võeti kogu Randvere kihelkond rinnale.

 VS 

Kuna Retlar Harrastuskorvpalli Liiga eesmärkide hulka kuuluvad korvpalli populariseerimine just harrastajate seas, ja samas, anda võimalus mängida korvpalli kõigile soovijatele, ja seda just harrastustasemel, siis piirdub Harrastusliiga esmakordsel juhendi punkti rikkumisel positiivse noomitusega. Juhendi järgi tohib ühes mängus kasutada maksimaalselt 12 mängijat.

Mängust lähemalt:

I veerandil, kui “mõned” sulevlased asusid “Randvere kohelkonnale” vastu, suudeti tasavägist mängu säilitada veerandaja lõpuni. Randvere Harrastajad said algul küll lihtsana näivad 6 silma vs BC Sulevi 1 vabaviske vastu, kuid edasi arenes veerandaeg paar korvi ühele, paar korvi teisele poole, mustriga, suuresti. Kodumeeskond suutis siiski napi eduga veerandaja võita, 23-21.

Teisel veerandajal, kui algus ei tõotanud midagi ehmatuslikku, tegid Randvere Harrastajad taktikalise lükke, ja kaasasid rünnakusse kõik, kes olid kohale tulnud. Isegi pealtvaatajad, tundub nii. Kui veel pool veerandit suutsid BC Sulevi mängijad kodumeeskonnaga “Man-to-Man” mängida, siis järgneva nelja minuti jooksul oli Randvere Harrastajatel 5 meest väljakul palli taga ajamas, ja kogu ülejäänud “kihelkond” BC Sulevi poolt rünnatava korvi rõngal palle tõrjumas. Korralik 12-0 spurt andis kodumeeskonnale turvalise edu. Ja kuigi veerandaja lõpus suutsid sulevlased korraks veel “õitsele lüüa”, ei olnud see piisav, et mängu tagasi tulla. 21-11 võitis ka selle veerandi kodumeeskond. Poolajale mindi vastu seega seisul 44-32.

III veerand oli iga hullunud korvpallisõbra unistus – korve jagus igale maitsele, ühele poole, ja teisele poole. Tasavägises heitluses mini-matši võidu üle tuli paremini toime punktilise paremusega BC Sulev. Kodumeeskond pidi 23-24 seisuga tunnistama tubli partii teinud BC Sulevi paremust. Viimase veerandi eel seega, sisuliselt sama seis, mis poolajal: 67-56.

IV veerand oli üsnagi esimese veerandi koopia, natuke rohkem edu lõikas siin ka Randvere Harrastajad meeskond. 20-17 seisuga lõppes veerandaeg, ja kogu mängu tulemus kokkuvõttes 87-73 kodumeeskonnale.