11.voor – RSK Viimsile kindel võit, teiste paaride tulemused tasavägised.

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga üheteistkümnenda vooruga peeti maha kaheksanda vooru korduskohtumised, erinevuseks vaid koduväljaku asukoht, ja võibolla ka muutused rosterites, ja teenindatavas brigaadis.

VS

14.01.2020 kell 20.00 tehti algust Merivälja Koolis Retlar Harrastuskorvpalli Liiga 11.vooruga, kui RSK Viimsi võõrustas BC Sulevit. Sellel hetkel paiknesid võistkonnad põhiturniiri neljandal ja üheksandal kohal.

Kohe esimesest veerandist võttis ohjad enda kätte kuurortlinna esindusharrastusklubi RSK Viimsi, kes sahinal pani 15-0 spurdiga karuselli keerlema. BC Sulev oli tubli, et ei andnud niisama alla ja peale ehmatust suudeti teine pool veerandist paremini toime tulla. Teisel poolajal suutsid viimsilased visalt, ent kindlalt, vahet siiski suurendada, ja poolajale vastu minnes oli vahe juba 19 punkti. Kui tavaliselt on peale poolaega BC Sulevi mängijad pontsikutest või Tommi Grilli maitsvatest hõrgutitest kõhud täis puginud, siis sel korral tundus, et nad ei leidnudki ühtki toidukohta, ja piirdusid joogiveega, sest suudeti küll. Suudeti kolmandal veerandil suisa niipalju, et viigilise seisuga lõpetati sett, ja enne viimast minilahingut endiselt vaid 19-mnega tagaajaja rollis. Viimase 10 minutiga siiski päeva üllatust ei sündinud, ja lõppkokkuvõttes särasid RSK Viimsi kasuks tablool numbrid 85-58 ( 25-14, 24-17, 14-14, 22-14 ).

Koduvõistkonna võitu panid suuremal määral punkte viis kaugviset tabanud Janek Pallase 17 punktiga, 11 vabaviset teeninud Vladimir Dratšjov lisas 16, Rainer Raja 15 ja Mart Madisson 14 punkti. Sulevlaste skoori põhiarhitektid olid vooru parim kaugviskaja, 6 kaugviset tabanud Kristo Kuiv 21 punktiga, ja vanameister Arne Liim 14 punktiga.

VS

Samal ajal, kui eelpool mainitud neljas ja üheksas võistkond omavahel mõõtu võtsid, läksid väikese kellaajalise nihkega, 20.30 alanud mängus, Õismäe Sportmängude Hallis, omavahel vastamisi selle hooaja üks üllataja, jooksvas põhiturniiritabelis kolmandal kohal paiknev LakiLakid ja tabeli liider Eurofasteners.

Esimese veerandaja kohmetu alguse järel suutis Eurofasteners end koguda, ja veerandaja lõpuga LakiLakid jätta 5-punktilisse kaotusseisu. Teises minimatšis õnnestusid asjad paremini see-eest LakiLakidel, kes oleks võinud parema vabaviske tabavusprotsendi juures isegi poolaja enda kasuks pöörata, aga tuli pikemale pausile siiski minna vastu kahepunktilises kaotusseisus.  Järgnev sett oli taas koht, kus tuli tõdeda, et LakiLakide vabaviske tabavusprotsent ei andnud rahulolu, ja vaid 7-st 1 vabaviske tabades, said õnnekütid Eurofastenersi üle vaid ühepunktilise võidu. Ent enne viimast minilahingut vaid minimaalne vahe eurofasteneerslaste kasuks tõotas põnevat andmist viimase minutini. Paraku, Eurofasteners end üllatada ei lubanud, ja korraliku kaitse, ja rünnakul teravusi luues, lämmatati õnneküttide võiduvõimalused. Lõppskoorile vaatasid LakiLakid kodusaalis vastu 52-59 ( 13-18, 13-10, 17-16, 9-15 ) seisule, ja ühele punktile põhiturniirisüsteemis.

Enim panustasid võitu Egert Eenloo, kelle 5 kaugviset ja 17 punkti ning Rain Põdra ja Rauno Rohtmetsa 11 punkti olid liiast koduvõistkonnale. Koduvõistkonna kaotusmängus püüdsid enim konkurentsi pakkuda Liiga novembrikuu MVP Kristjan Nõmmik 22 ja vanameister Robert Norak 13 punktiga.

VS

16.01.2020 jätkusid vooru ülejäänud mängud, kui esmalt kohtusid Tallinna Südalinna Koolis KK Pelgulinn ja BC Forwards/Retlar Legends/35+. Positsioonid põhiturniiril vastavalt teine ja kaheksas. Ent mäng näitas, et liidritel ei tasu alahinnata allpool paiknevaid võistkondi.

Kuigi kohe alguses pani pedaali põhja just KK Pelgulinn, asudes 2 minutit enne esimese veerandi lõppu 21-7 juhtima, suutis BC Forwards/Retlar Legends/35+ 2 minutiga  teha 10-0 spurdi, ja minipausile läksid pelgulinlased 4-punktilises eduseisus. Teise veerandi alguses suutsid foorwardslased minna isegi juhtima, ent võibolla just liidriseis pani BC Forwards/Retlar Legends/35+ mängijad väristama, ja KK Pelgulinn võttis 6-punktilise setivõidu. Pikemale puhkusele sai koduvõistkond seega 10-punktilises edus minna. Tagasi tulles pikemalt pausilt, said pelgulinlased paremini käima, ent mängu 27-ndaks minutiks oli vahe sulanud taas vaid kahele punktile. Lõpp siiski kuulus taas KK Pelgulinnale, ja enne viimast setti juhiti seitsme punktiga. Ka viimasel veerandil suutis BC Forwards/Retlar Legends/35+ vahe vaid kolmele punktile tuua, aga energiat rohkemaks ei jätkunud, ja pelgulinlaste seas suuresti Jüri Rovgeisha eestvedamisel suudeti tabelisse 2 punkti juurde tuua, ja kindlustada II kohta seisuga 73-64 ( 21-17, 21-15, 16-19, 15-13 ).

KK Pelgulinna võidumängus said 4 mängijat kahekohalise punktiskoori piiri ületatud. Mängu lõpuga saatuse otsustanud Jüri Rovgeisha oli 19 punktiga. Kaur Laasma lisas mängujuhina 18, Ted Abel ja Martin Hiir võrdselt 13 punkti. Foorwardslaste 1 punkti teenimisel pühiturniiritabelisse püüdsid topeltpunkte enim meeskonna kasuks teenida Mairo Lepanurm 14 punktiga, Rain Aun 12 punktiga ja Saimon Moondu ning Jens-Kaidar Liiu 10 punktiga.

VS

16.01.2020 kell 20.30 alustasid Karulaugu Spordikompleksis Randvere Harrastajad ja BC Smsraha vooru lõpetamis. Alles see oli, kui võistkonnad omavahel kohtusid, ja toona suutsid randverelased 69-59 seisuga võtta maksimumpunktid.

Mängu alustasid taas paremini Randvere Harrastajad, kes enne paari viimast veerandi minutit juhtisid kolme punktiga, ent veerandi lõpp kuulus siiski BC Smsrahale kahe punktiga. Kui teise veerandi viiendaks minutiks olid rahamehed juba 7 punktiga ette rebinud, suutsid randverelased leida endas jõudu, ja veerandi teise poolega poolajaks võidelda välja vaid 1-punktilise kaotusseisu. Randvere esindusvõistkonna paus kujunes nende jaoks sedavõrd pikaks, et jalgadesse tekkis kangus, mis ei suutnud mehi piisavalt õigeks ajaks kokku end võtta, ja BC Smsraha lennukas veerandaeg jättis Randvere Harrastajad 16-punktilisse kaotusseisu. Viimasel veerandil said Randvere Harrastajad jalad soojaks, ja käsi kokku lüües “kaitse” hüüdes, suudetigi BC Smsraha rünnakud lämmatada, ja võita minimatš 7 punktiga. Sellest paraku ei piisanud võiduks, ja rahamehed võtsid revanši. Tabelisse seisuga 60-69 ( 14-16, 19-18, 13-28, 14-7) kirjutati Randvere Harrastajatele 1 ja BC Smsrahale 2 punkti.

Võitjatest suutsid kahekohalise arvu punkte koguda kolm mängijat: Igor Preitlov 20 punkti (sh. 4 kaugviset), võistkonna eestvedaja Anton Tsertov 18 punkti ja Edvars Svarts 15 punkti. Üllatuskaotuse üle elanud randverelaste seas suutsid Reigo Roos ja Sten Akel vaid kahekohaliste numbriteni jõuda vastavalt 15 ja 12 punktiga.