10.vooru teises lahingus sündis väike üllatus!

VS

09.01.2020 kell 20.10 alustasid Tallinna Südalinna Koolis korduskohtumisega BC Forwards/Retlar Legends/35+ ja Coop/Mefab. Võib öelda, et “alles” see oli, kui need kaks võistkonda omavahel puid ja maid jagasid. Juhtus see küll juba 28.novembril 2019, ent tegemist oli üheksanda vooruga, ehk üks voor tagasi. Ja seal suutis Coop/Mefab oma paremust üsna skoorivaeses mängus näidata, ja võtta BC Forwards/Retlar Legends/35+ “skalp” numbritega 60-48. See andis aimdust sellest, kes on ka antud vastasseisu teise mängu favoriit.

I veerandil alustas “skandaalsemalt” külla sõitnud coopilased, kes kahe kaugviskega 6-0 juhtima asusid. Foorwardslased said ehmatusest üle, ja tõid sama mustriga viigiseisu majja. Käis meeletu andmine mõlemalt poolt, enamasti suudeti üsna järjekindlalt möödaviskeid sooritada, kus vahele lipsasid ka mõned korvid mängust. Teravuse puudumisel vabavisetele kumbki võistkond ei jõudnudki. Esimese seti edukam võistkond, Coop/Mefab, asus juhtima 15-10 seisuga. 15-st punktist 10 oli coopilaste poolel kogunud Taavi-David Israeljan.

II veerandil otsisid foorwardslased ikka neid auke coopilaste maa-ala lõhkumiseks, samas, kui kodvõistkonna auklik kaitse andis Coop/Mefabile kergemaid korve. Veerandaja eelviimaseks minutiks oli vaikselt vahe juba BC Forwards/Retlar Legends/35+ jaoks kurjakuulutavaks muutunud, olles 9 punktiga tagaajaja rollis, ent siiski…viimase minuti kaks tabavat kaugviset tõid foorwardslased vaid ühe kaugviske kaugusele, ent lõppsõna jäi siiski Timo Ilu öelda, kes tabas keskpositsiooniviske. Sellega säilis esimese veerandiga kätte võidetud vahe, samas, vastased väärisid üksteist 14-14 seisuga. Timo Ilu kontosse kogunes veerandajaga 9 punkti 14-st. Pikemale pausile jalutati koduvõistkonna poolt vaadates 24-29 seisul.

III veerand algas küll kohe BC Forwards/Retlar Legends/35+ kaugviskega, aga sellele vastas Coop/Mefabi üks liidreid, Sven Pitkve, viie punktiga. Foorwardslastelt üks lähivise, ja Leho Vool vastas kahe lähiviskega. Kui juba tundus, et foorwardslaste jaks on selleks õhtuks “õhtal”, tegid väljakuperemehed jõudsa avalduse veerandi lõpuga, 11-5, ja võitsid kogu minimatši 16-13. Enne viimast kümmet minutit 40-42, ja kõik veel lahtine.

Viimane veerand oli taktikate ületrumpamise ja vabaviskeoskuste veerand. BC Forwards/Retlar Legends/35+ liider Rain Aun teenis vabavisked, tuues tabloole viigiseisu. Coop/Mefabi üks liidreid, Sven Pitkve vastas lähiviskega. Sellele aga vastasid foorwardslased 5 punktiga, minnes esmakordselt juhtima, kolme punktiga. Sven Pitkve ei jätnud jonni, ja tabas lähiviske, tuues vahe minimaalseks. Paraku jätkus jonni kauemaks, ning kohtuniku poolt määratud tehniline viga viis mehe vigadega pingile. Vabaviske foorwardslased realiseerisid, ent siis hakkasid coopilased teravaid tekitama, ja vabaviskeid harjutama. Järjepanu kuuest vabaviskest tabati vaid üks!!! Palsamit Coop/Mefabi hingele pakkus teise veerandi kangelane Timo Ilu, kes kahe lähiviskega viis külalised taas juhtima. Foorwardslased vastasid korvi alt, ja vahe taas minimaalne, koduvõistkonna kaotusseisus. Paraku, päevakangelane Timo Ilu eksis otsustavatel vabavisetel, samas, kaugviskeüritusel vea välja meelitanud BC Forwards/Retlar Legends/35+ liider Rain Aun tabas kõik kolm vabaviset. Kuigi coopilaste poolel teenis viimasel minutil vabavisked Leho Vool, tabades need, ja taastades viigiseisu, jäi siiski viimane sõna foorwardslastele. Jens-Kaidar Liiu tabatud korv sättis tabloole setivõidu 15-11 ja lõppnumbriteks 55-53 (10-15, 14-14, 16-13, 15-11). Õhtu väikene üllatus oli sündinud, ja koduvõistkond rasvased punktid üles noppinud.

Võitjate poolel tõi Rain Aun 15 punkti, Heiki Niglas lisas 9 punkti. Saimon Moondu ja Ivar Vaht lisasid 8 silma. Nappi kaotust tunnistama pidanud coopilaste parimad pojad olid Timo Ilu 16 silmaga, Leho Vool 14 silmaga, ning Taavi-David Israeljan ja Sven Pitkve 10 silmaga.