8.voor – LakiLakid vandusid alla Eurofastenersile, RSK Viimsi võttis võidu visa BC Sulevi vastu, foorwardslased ei kasutanud võimalust KK Pelgulinna vastu ära ja heas vormis jätkav Randvere Harrastajad alistasid BC Smsraha.

Retlar Harrastuskorvpalli Liiga kaheksandas vooruga tehti algust juba üsna varakult, veel enne, kui kuuenda vooru mängud alguse said, oli juba üks käesoleva vooru mäng peetud. Voor ise pakkus küll tulemuste osas selgeid võite ühele osapoolele paaridest, end mängulises pildis oli tasavägist andmist piisavalt, et mitte mänge igavaks pidada.

VS

Juba varakult, 31.10.2019 kell 19.30 Järveotsa Gümnaasiumis ristasid piigid Eurofasteners ja LakiLakid. Varem on need võistkonnad omavahel kahel korral kohtunud, ja seis jäänud 1-1. Ühel pool suured ja kogemustega kujud, teisel pool noored ja kiired.

Kohe mängu alguses “rookis labidaga lume” oma korvile peale Eurofasteners, ja jättis LakiLakidele üsna väikse võimaluse püsida konkurentsis. Koduvõistkond suutis mitte õnneküttide kiire tempoga kaasa minna, vaid “tiksuti” rahulikult, ja suudeti teiseks poolajaks saavutada 16-punktiline edu. Kuigi teisel veerandil LakiLakid õnnestusid rohkem, Eurofasteners vähem, siis poolajaks +13 oli hea enne. Teisel poolajal pilt muutus tasavägisemaks, muutes mängu vaatemängulisemaks. Enne viimast veerandit sai koduvõistkond minna taas 16-punktilises eduseisus, ja lõpp vormistatigi numbritega 82-65 (27-11, 16-19, 23-20, 16-15).

Eurofastenersi parimaid palu tootsid Rain Põdra 24 punktiga, Rauno Rohtmets 14, Taavi Toomara 12 ja Are Laur 11 punktiga. Hästi võidelnud, ent lahingu kaotanud LakiLakide poolel näitasid kindlamat kätt Kristjan Nõmmik 13, Gert Kuuskmäe 12, Priit Evart 12 ja Kaur Kuuskmäe 10 silmaga.

VS

Peaaegu “valgusaasta” hiljem, pärast vooru esimest mängu, panid teise mängu vurri keeerlema 19.11.2019 kell 20.00 TalTech Spordihoones kodukandi mehed BC Sulev ja “AirForceViimsi” lennukiga kohale lennanud RSK Viimsi. Pealtnäha selge eelis külalistele, arvestades kahte eelmise hooaja kohtumist. Sulev Reinpuu treenitavad olid seni kaotanud viimsilastele -20 ja -43 punktiga.

Mäng algas suure üllatusstardiga…võiks nimetada isegi “valelähteks”, sest esimese veerandi poole peal leidsid viimsilased end juba viie-punktilises kaotusseisus. Ennekuulmatu ja kui ei oleks näinud, ei usuks. Aga BC Sulevi südi algus näitas, et aukartust vastaste vastu ei olnud, ja kuigi lõpp vajus ära, siis teisele veerandile vastuminnes oli vaid 5-punktiline kaotusseis. Teisel veerandil suutsid sulevlased juurde panna, ja võeti ka setivõti, ning pikemaks puhkuseks oli kaotusseis vaid 6 silma. Peale analüüsinurgakese pausi läks mäng samas rütmis, mis teisel veerandil, ja RSK Viimsi suutis selle punktiga võita. Kahjuks, viimase veerandi alguses said liiga üks vanima keskmisega BC Sulev “haamri”, ja lubati RSK Viimsil teha kaks korralikku spruti, 15-0 ja 13-0. Ehk siis, võideldi vapralt 31 minutit, aga kogu töö vili lasti veega alla viimase 9 minutiga. Lõppskoor 49-72 (11-16, 15-14, 13-14, 10-28) tõi tabelisse sulevlastele 1 punkti, viimsilastele 2 punkti.

Külaliste võidusoonel leidnud viimsilaste parimad olid Vladimir Dratšjov 23 punktiga, ja lisaks tõid Janek Pallase 15 ja Mart Madisson 13 punkti. Koduvõistkonna, BC Sulevi, skoori kasvatasid enim vanameistrid Mati Põder ja Arne Liim mõlemad 10 silmaga.

VS

Mõned päevad hiljem, 22.11.2019 kell 20.30 kohtusid Õismäe Sportmängude Hallis igipõlised sõprusmeeskonnad BC Forwards/Retlar Legends/35+ ja KK Pelgulinn. Siin olid asjad juba ammu paigas, kuna foorwardslastel puudub lahendus, kuidas alistada pelgulinlased. Antud mängus oli lootust KK Pelgulinna lühikese pingi vastu eelis ära kasutada, ent seda kingitust siiski BC Forwards/Retlar Legends/35+ enda kasuks pöörata ei suutnudki.

Kohe alguses pani KK Pelgulinn gaasi põhja. Foorwardslastel jäi vaid loota, et ehk härrad tormilise alguse tõttu peagi väsivad. 10 minutiga ei väsinud külalised absoluutselt. KK Pelgulinna korralik veerand aeg jättis BC Forwards/Retlar Legends/35+ 6-punktilisse kaotusseisu. Teisel veerandil tundus aga, et Põhja-Tallinna esindusklubi väsis ära, ja õllekõrrest haaranud BC Forwards/Retlar Legends/35+ suutis vahe enda kasuks pöörata, minnes pikemale puhkusele +1 seisuga. Peale pausi suutsid foorwardslased juba 8 silmaga juhtima minna, aga eduseisukoormus rõhus sedavõrd õlgadele, et anti “pikemad otsad” üle külalistele, ning enne viimast setti -2 foorwardslastele oli niigi hea seis. Siis aga juhtus see, mis juhtus ka BC Sulevil – “juhtmed jooksid kokku, ja KK Pelgulinn “kooris oma naha”. Tulemuseks koduvõistkonnale kaotus, 62-75 (13-19, 21-14, 17-20, 11-22) ja 1 punkt.

Võidu noppinud pelgulinlaste seas näitasid ilusaid numbreid Ted Abel (22 punkti), Kaur Laasma (19 punkti), Mairold Vister (17 punkti) ja Martin Hiir (10 punkti). Kaotusega leppima pidanud foorwardslastest suutis kahekohalise skoorini jõuda vaid Saimon Moondu 17 punktiga.

VS

Voorule tõmbasid “sõlme peale” 25.11.2019 kell 15.00 Play Arena spordikompleksis BC Smsraha ja Randvere Harrastajad. Nende võistkondade vastasseis oli ettearvamatu, kuna kordagi varem ei olnud satsid omavahel kohtunud. Aga, nagu kaks viimast vastasseisu, nii oli ka antud paaris muster üsna sarnane, kus kolm veerandit oli võitlust piisavalt, ent lõpuks võttis üks võistkond siiski oma ära kindlama lõpuga.

Algas kõik idülliliselt BC Smsraha võistkonna jaoks, ja kuigi mängu algus ei sujunud plaanipäraselt, siis seti lõpuks suutsid rahamehed võtta 2-punktilise eduseisu. Teisel veerandil hakkasidki justkui asjad paika loksuma koduvõistkonnal, kui 16 minuti mängu möödudes juhiti juba 11 silmaga. Randvere Harrastajatel olid siiski teised plaanid, ja korraliku tagasitulekuga lõpetati pikemale pausile mineku eel viigilises seisus. Suurearvulise vabavisete mängus suutsid külalised siiski kolmanda veerandi algus enda kasuks pöörata, ja kuigi võõrustajad lõpus veidi tagasi võtsid, ei suudetud siiski lähemale, kui 3 punkti, jõuda. Viimane veerand dikteeris mängu taktikaliselt küpsem Randvere Harrastajate punt, kes lasi teha BC Smsraha mängijatel vabaviskeid, ise rohkem leides lahendusi kergete korvide näol. Kokkuvõttes pidi koduvõistkond tunnistama külalistele allajäämist seisuga 59-69 (15-13, 17-19, 17-20, 10-17), ja põhiturniiritabelis lubati randverelased endale lähemale.

Külaliste südikust võib pidada tähelepanuväärseks juba seetõttu, et puudusid mängult nende vanameistrid Roos, Raig ja Uuetoa, ning seetõttu vedasid rasket koormat Tanel Kuusik 25 punktiga, Kardo Laats 19 punktiga ja Taavi Tavaste 13 punktiga. Kaotajatest püüdis enim olukorda päästa Raimzan Hamidov 17 silmaga, Ilja Kukuskin ja Igor Teterin 10 punktiga.